Πέμπτη 9 Μάιος 2024, 19:29
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Κι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. σε… ρυθμούς καρναβαλιού

Οι έλεγχοι συνεχίζονται από την αστυνομία για τα μέτρα προστασίας, ενώ η τοπική ΕΛ.ΑΣ. περιμένει και αυτή σήμα από το υπουργείο για να πάρει εντολές σχετικά με το τι θα ισχύσει για την περίοδο του καρναβαλιού, έτσι ώστε να κάνει τον προγραμματισμό της.

Αυτό που πάντως που επισημαίνουν κύκλοι της αστυνομίας είναι ότι ήδη η κατάσταση με τους ελέγχους που γίνονται κάθε τόσο σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε περαστικούς, έχουν φτάσει τις ομάδες περιπολίας στα όρια τους.

Αν τα μέτρα προστασίας εν όψει του καρναβαλιού γίνουν πιο αυστηρά, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και μουσικές ή ακόμα και καρναβαλικές εκδηλώσεις, χωρίς να υπάρχει ένας προγραμματισμός σχετικά με την αναμενόμενη έλευση χιλιάδων νεαρών επισκεπτών το τριήμερο κυρίως από την Αθήνα, θα υπάρξει σημαντικό ζήτημα.

«Ποιος θα συγκρατήσει όλο αυτό το κύμα των επισκεπτών και των νεαρών παιδιών στο να μην κάνουν συγκεντρώσεις σε πλατείες και σκάλες και στο να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σε περίοδο καρναβαλιού, ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα γίνουν παρελάσεις;» αναρωτιούνταν στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Κι η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση πάνω στο ερώτημα που θέτει. Μέχρι ώρας πάντως οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στα καταστήματα και στα μαγαζιά, ενώ η επιστροφή της μουσικής και του ελεύθερου ωραρίου σταμάτησε τις κορωνοσυγκεντρώσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα Σάββατα στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Όμως η μεγάλη ανησυχία και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι για το τι θα γίνει στο καρναβάλι και τι μέτρα θα ισχύσουν, αλλά και κατά πόσο θα μπορεί αυτή να ανταποκριθεί στους ελέγχους που θα πρέπει να κάνει.

Για αυτό και η άποψη που συγκλίνουν έμπειρα στελέχη της αστυνομίας είναι ή να γίνει κανονικά, έστω και χωρίς  παρελάσεις (για να μην έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος) ή να μην γίνει καθόλου, δίχως δηλαδή επισκέπτες, από τη στιγμή που η κατάσταση θα είναι αδύνατον να ελεγχτεί.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News