Κυριακή 28 Απρίλιος 2024, 20:41
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Φόβος για εκτίναξη των ενοικίων σε όλο το κέντρο μέσω της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος

Για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος ετοιμάζονται από τώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων και κυρίως την καταστημάτων που ανήκουν στην επικράτεια του χώρου που θα σταματήσει να είναι δρόμος διέλευσης οχημάτων.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την αγορά ήδη ιδιοκτήτες που έχουν ξενοίκιαστα τα μαγαζιά τους ζητούν από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να τα μισθώσουν να προχωρήσουν σε συμβόλαια μικρής χρονικής διάρκειας, προφανώς για να είναι ελεύθερα όταν ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση του κεντρικού αυτού δρόμου της Πάτρας.

Σε άλλες περιπτώσεις ιδιοκτήτες έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τους μισθωτές τους αφήνοντας τους να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αυξήσεις που φτάνουν ακόμα και το 30% με 40%.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες είναι σίγουρο ότι τo φαινόμενο αυτό θα εξαπλωθεί μέσα στο επόμενο διάσημα και αν δεν παρθούν τα ανάλογα μέτρα θα δούμε ιδιοκτήτες να ζητάνε διπλάσια ενοίκια από αυτά που είχαν πριν από την πεζοδρόμηση.

Όπως λένε οι έμποροι το κομβικό κλειδί για να βάλει φρένο στην τάση των ιδιοκτητών είναι να εισακούσει η δημοτική αρχή το αίτημα που έχει καταθέσει ο Εμπορικός Σύλλογος στο οποίο ζητάει να μην δοθούν άδειες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την ακτίνα του νέου πεζόδρομου.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δοθεί κίνητρο για να μετατραπούν τα εμπορικά μαγαζιά σε καταστήματα εστίασης για τα οποία οι ιδιοκτήτες ζητούν κατά παράδοση υψηλότερα μισθώματα.

Σε διαφορετική περίπτωση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος αναμένεται να εκτινάξει τα ενοίκια σε όλο το ιστορικό κέντρο της Πάτρας αφού θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες οδούς, αυξάνοντας τη ζήτηση, με μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να αναγκάζονται να μετακομίσουν σε περιφερειακές οδούς της αγοράς.  

Κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News