Τρίτη 7 Μάιος 2024, 7:22
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Δυναμική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στην πορεία

Ένα σημείο που θα πρέπει να τονιστεί από τη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στους δρόμους της Πάτρας για την τραγωδία στα Τέμπη, είναι και αυτό:

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, των φοιτητών και γενικότερα της νεολαίας αυτής της πόλης. Οι μαθητές ήταν στο μπροστινό μέρος της πορείας, με τα μέλη της μαθητικής κοινότητας να δίνουν δυναμικό παρών.

Ακολουθούσαν οι φοιτητές που και αυτοί έδωσαν μια δυναμική συμμετοχή για τους δεκάδες συναδέλφους τους που βρέθηκαν νεκροί μετά από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, έχοντας τραγικό θάνατο αφού κάποιοι από αυτούς κάηκαν ζωντανοί.

Μόνο οι μαθητές που συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήταν πάνω από 1.500 άτομα. Μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές φυσικά στη συγκέντρωση ήταν και δεκάδες μέλη της σχολικής κοινότητας, από δασκάλους και νηπιαγωγούς έως και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο.

Άλλωστε, τα περισσότερα από τα σχολεία της Πάτρας συμμετείχαν στη γενική απεργία που είχε προκηρυχθεί από την ΓΣΕΕ και από την ΑΔΕΔΥ και έτσι μάθημα δεν έγινε.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News