Τρίτη 7 Μάιος 2024, 8:19
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Άνοδος ξανά στα καύσιμα – Πού κυμαίνονται οι τιμές τους

Κοντά στα 2 ευρώ σκαρφαλώνει και πάλι η τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια καυσίμων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς μετά από τον ερχομό του νέου έτους η βενζίνη έχει ξεκινήσει ξανά ένα ράλι ανόδου.

Συγκεκριμένα η τιμή της είναι το Σαββατοκύριακο στα πρατήρια καυσίμων κοντά στην Πάτρα στο 1,93 ευρώ το λίτρο, ενώ υπήρχαν και πρατήρια έξω από την πόλη που την έδιναν στο 1,95 ευρώ το λίτρο.

Άνοδο όμως έχει σημειώσει εδώ και έναν μήνα περίπου και η τιμή της ντίζελ, με το πετρέλαιο κίνησης να γίνεται από 1,81 ευρώ το λίτρο έως 1,86. Η άνοδος στα καύσιμα δεν εξαιρεί ούτε το πετρέλαιο θέρμανσης που πλέον πωλείται από 1,30 ευρώ το λίτρο έως 1,35.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου η νέα άνοδος των καυσίμων ήταν σε έναν βαθμό αναμενόμενη μετά την πτώση που σημειώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους και το ζήτημα είναι να μην υπάρξει και άλλη αύξηση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πάντως, αρκετοί έχουν κάνει προμήθειες τόσο σε καύσιμα κίνησης, όσο και σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο εκείνη που είχαν πέσει οι τιμές. Ωστόσο, η κίνηση στις επιχειρήσεις του κλάδου είναι αρκετά πεσμένη από τις αρχές του έτους και μετά, παρουσιάζοντας μία πτώση της τάξεως του 20% σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες του 2022.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News