Σάββατο 10 Δεκέμβριος 2022, 8:27
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Μετά τις 5 Ιουνίου η εκλογή νέου γραμματέα της Νομαρχιακής – Οι 9 της Κεντρικής Επιτροπής

Θα καθυστερήσει μερικές μέρες ακόμα η σύγκλιση της Νομαρχιακής Επιτροπής για την μυστική ψηφοφορία και την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Αχαΐας όπου τη θέση διεκδικούν οι Νίκος Μοίραλης και Θανάσης Γιανναδάκης.

Οπως είχε γράψει η «Π» προ ημερών η οδηγία που έχει δοθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη στις νομαρχιακές επιτροπές είναι η σύγκλιση των τοπικών οργάνων να γίνει μετά την πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αυτό θα συμβεί το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου (4-5 του μήνα) και εκεί θα γίνει η εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβούλιου αλλά και του νέου γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου.
Επομένως η ανάδειξη του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα θα γίνει μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με τις διεργασίες να είναι «καυτές» έως τότε και όχι λόγω καλοκαιριού…

ΟΙ «ΕΝΝΙΑΔΑ» ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ
Η ανανέωση ήρθε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με το Νίκο Ανδρουλάκη να εμφανίζεται κυρίαρχος με την εκλογή «προεδρικών» στελεχών στο όργανο σε ποσοστό ανώτερο του 65%.

Από τον νομό Αχαΐας ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και την εκλογή τους εννέα στελέχη. Πρώτος ήρθε ο Αρης Καρβούνης (776) ο οποίος έχει επιρροές και στη Βοιωτία όπου ήταν υποψήφιος βουλευτής. Τα υπόλοιπα τοπικά στελέχη που εκλέχθηκαν είναι οι: Αρης Γκοτζόγιας (642) Μανώλης Βουγιουκαλάκης (605) Γρηγόρης Αλεξόπουλος (575) Γαβρίλης Χαραζίδης (465) Θανάσης Πετρόπουλος(466) Τόνια Παπαλεξάτου (309) Αγγέλα Τριανταφύλλου (308) και Γεράσιμος Φεσσιάν (47).

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ
Ο Αρης Καρβούνης πρώην αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής αναδείχθηκε 10ος σε όλη τη χώρα και πρώτος σε επίπεδο Αχαΐας. Η «Π» επικοινώνησε μαζί του και δεν παρέλειψε ευχαριστίες προς όσους τον ψήφισαν και στήριξαν. Παράλληλα έστειλε το μήνυμά του για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ:

«Στο συνέδριο που ολοκληρώθηκε την Κυριακή μπήκαν οι βάσεις για μια νέα πορεία που οραματιζόταν η μεγάλη απούσα ως φυσική παρουσία από το συνέδριο μας αλλά πάντα μέσα στη καρδιά μας Φώφη Γεννηματά είμαι σίγουρος ότι από κάπου θα μας βλέπει και θα χαίρεται χαμογελαστή που οι κόποι της έπιασαν τόπο και οι στόχοι της πραγματοποιήθηκαν βλέποντας και πάλι τη παράταξή μας μεγάλη και δυνατή.

Σήμερα έχουμε τη δύναμη να βγάλουμε ξανά τις νέες γενιές μπροστά για να χτίσουν αυτές τον κόσμο που οραματίζονται είναι κρίσιμη και ευνοϊκή συγκυρία ναι γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα τώρα που τα μάτια και τα αυτιά της κοινωνίας είναι ανοιχτά και αφουγκράζονται ξανά τον λόγο μας.
Οι στόχοι η στρατηγική οι πολιτικές και οι πρώτες προγραμματικές προτάσεις τέθηκαν με σαφήνεια και πληρότητα από τον πρόεδρο του Κινήματος. Ας είναι ο οδηγός και η πυξίδα μας για την αναγεννητική μας προσπάθεια να πορευτούμε ξανά με όσους δεν μπορούν να ταυτιστούν με την πελατειακή λογική και να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς ως πρωταγωνιστές».

στο

πηγή: pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News