Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 9:32
Ελλάδα

Newsletter Gate: Αγωγή κατά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για πολιτική χειραγώγηση


Λίγες ώρες μετά την πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος Ολλανδίας, μιλά αποκλειστικά στο MEGA ο Γιώργος Σαμαράς, κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο King’s College, καθώς όπως καταγγέλλει έλαβε και εκείνος e- mail από την ευρωβουλευτή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

«1 Μαρτίου, 7 ώρα το πρωί έλαβα το επίμαχο e-mail από την κ. Ασημακοπουλου, το οποίο με εξέπληξε γιατί ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε καμία λίστα, ούτε της ΝΔ και φυσικά της κ. Ασημακοπούλου».

Ο Γιώργος Σαμαράς κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτή, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».

Ο Γιώργος Σαμαράς, όπως και άλλοι απόδημοι, είχαν υποβάλλει τα στοιχεία τους, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023.

«Ακολουθούν και άλλες αγωγές καθώς έχουμε λάβει εντολή από σημαντικό αριθμό ανθρώπων που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο,  αξιώνοντας αποζημιώσεις 20.000 ευρώ ατομικά», είπε ο δικηγόρος, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Νομίζω πως τίθεται θέμα πολιτικής υπευθυνότητας και κυρίως πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, η οποία αποδεικνύει ότι πολλά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα δείχνουν να μην δίνουν την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν την προστασία δεδομένων, όπως έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Το «χορό» των αγωγών ξεκίνησε μια Ελληνίδα, κάτοικος Ολλανδίας, η οποία κατέθεσε πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: «Κόμμα – Μεγάλος αδελφός»

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η έρευνα για την υπόθεση της διαρροής των e – mail συνεχίζεται και επιχειρούν να αποσυνδέσουν πλήρως το θέμα από την επιστολική ψήφο.

«Υπάρχει μια έρευνα στην ανεξάρτητη αρχή, υπάρχει μια έρευνα του εισαγγελέα και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές πουθενά», είπε ο βουλευτής ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκάνδαλο, καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στη Νίκη Κεραμέως και ζητά την αποπομπή της.

«Το ‘’κόμμα – Μεγάλος Αδελφός’’ που λειτουργούσε εντός του Υπουργείου Εσωτερικών δρούσε ερήμην του πρωθυπουργού, όπως ακριβώς και ο ανιψιός του στις υποκλοπές; Ποιος πραγματικά μπορεί να τα πιστέψει αυτά;», αναφέρουν.

«Τα email υπάρχουν ακόμα στα γραφεία της ΝΔ και δεν ξέρουμε ποια ακριβώς χρήση θα γίνει. Οπότε το αδίκημα είναι διαρκές», είπες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.

«Σε δύο μήνες έχουμε εκλογές. Νομίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να απαντήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς», είπε το στέλεχος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Ξενοκώστας.

Η υπουργός Εσωτερικών, λίγες μόνο ημέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, έσπευσε να προδικάσει το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας, λέγοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών, τηρεί την κείμενη νομοθεσία, και δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο.

Με απόφαση από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, απομακρύνθηκαν τόσο ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, όσο και ο Γραμματέας Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος φέρεται να έδωσε τη λίστα στην κυρία Ασημακοπούλου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News