Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 8:34
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Παρέμβαση συγγενών της 20χρονης με την μηνιγγίτιδα: Ετοιμάζονται για μηνύσεις;


Τον δρόμο της δικαιοσύνης και μάλιστα πιθανόν και σε βάρος του Νοσοκομείου Ρίου ενδέχεται να ακολουθήσουν οι συγγενείς της 20χρονη φοιτήτριας μαθηματικών που νόησε από μηνιγγίτιδα με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Ρίο, να μεταφερθεί στο ΚΑΤ και να της γίνει ακρωτηριασμός στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί, συγγενικό πρόσωπο της 20χρονης επικοινώνησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρίου, δεν βρήκε τον Διοικητή, όμως ήταν πραγματικά σε έξαλλη κατάσταση και δικαιολογημένα, μετά τα όσα υπέστη το παιδί του. Από το ύφος του και τα όσα είπε, φάνηκαν ξεκάθαρα οι διαθέσεις του, προφανώς θεωρώντας ότι λόγω της έλλειψης υποδομής στο Νοσοκομείο (όπως η «Γνώμη» αποκάλυψε) χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν αποκλείεται η οικογένεια να επανέλθει με νομικά μέσα, αφού προς το παρόν τουλάχιστον η μόνη σκέψη είναι στην 20χρονη κόρη που εξακολουθεί και περνά τα πάνδεινα δύο μήνες μετά την διάγνωση της ασθένειάς της. Να θυμίσουμε ότι λοιμωξιολόγοι αλλά και γνωστοί γιατροί του Ρίου είχαν προειδοποιήσει για την αγορά του συστήματος αλλά δεν είχαν εισακουσθεί. Τα αναλυτικά πλεονεκτήματα του MALDI-TOF MS έχουν αποδειχθεί για περισσότερα από 25 χρόνια. Με εγγενή πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητάς του (χρόνος έως τα αποτελέσματα) και της ευελιξίας εφαρμογής, η ευκολία και η αποτελεσματικότητα του MALDI-TOF MS μεγεθύνεται λόγω των χαμηλών απαιτήσεων όγκου δειγμάτων και της ευρείας περιεκτικότητας σε δείγματα (άλατα, ρυθμιστικά διαλύματα). Οι δραματικές αυξήσεις στο βάθος των αναλύσεων MALDI έχουν γίνει ρουτίνα μέσω διαισθητικού λογισμικού και ο εύκολος αυτοματισμός επιτρέπει λύσεις υψηλής απόδοσης.

Η φασματομετρία μάζας υποβοηθούμενης εκρόφησης/ιοντισμού μήτρας (MALDI-TOF MS) την τελευταία δεκαετία αποκαλύφθηκε ως έγκυρη υποστήριξη στη ροή εργασιών στο κλινικό μικροβιολογικό εργαστήριο για την αναγνώριση βακτηρίων και μυκήτων, επιδεικνύοντας υψηλή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα σε αυτήν την εφαρμογή. Η χρήση του έχει μειώσει, κατά 24 ώρες, τον χρόνο λήψης μικροβιολογικής διάγνωσης σε σύγκριση με τα συμβατικά βιοχημικά αυτόματα συστήματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Η μάχη με τη μηνιγγίτιδα είναι δύσκολη για την 20χρονη φοιτήτρια από την Πάτρα. Μετά από επιπλοκές οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν τα δύο της πόδια, για να περιορίσουν τη γάγγραινα!

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλευόταν, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς παρουσίασε σηπτικά έμβολα, τα οποία δημιούργησαν γάγγραινα στο κάτω μέρος και των δύο ποδιών της.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο ΚΑΤ πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, για να μην επεκταθεί η μόλυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται βελτιωμένη με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι κατάφεραν να περιορίσουν τη βλάβη.

 

Υπενθυμίζεται ότι η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών. Οι συμφοιτητές της 20χρονης κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε την κοπέλα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου διασωληνώθηκε άμεσα, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Όταν η νεαρή κοπέλα είχε διαφύγει τον κίνδυνο, είχε μεταφερθεί σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου. Ωστόσο εμφάνισε προβλήματα στα πόδια, με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να αποφασίσουν την μεταφορά της, στο ΚΑΤ, όπου τελικά κρίθηκε απαραίτητο να ακρωτηριαστεί.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News