Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 21:38
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε η Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία


Ξεκίνησε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν προγραμματισμένη, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Πρωθιέρεια, στα χέρια της οποίας θα «γεννηθεί» η Ολυμπιακή Φλόγα, είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά. Το παρών δίνει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η παρουσία ξένων ΜΜΕ που θα προβάλλουν ανάλογα την Τελετή Αφής. Εκτός από τους Γάλλους που δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών στο Παρίσι, έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία όπως Reuters, Αssociated Press, Getty, Agence France-Presse, Χinhua, τα οποία θα κάνουν ζωντανές συνδέσεις όπως και το CNN International.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Όπως η γενική πρόβα, έτσι και η σημερινή Τελετή θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Εικόνα από τη γενική πρόβα

Στα δεξιά η Πρωθιέρεια, η ηθοποιός Μαίρη Μινά

Τη χορογραφία —Θρόισμα της Ιεράς σιωπής— έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 ιέρειες και 15 κούροι.

Τις ενδυμασίες των συντελεστών του χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Η μεσόφωνος Τζόις Ντι Ντονάτο

Ο Ολυμπιακός ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία μέτζο σοπράνο Τζόις Ντι Ντονάτο ενώ οικοδεσπότης θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Ο Νίκος Αλιάγας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικό πλάνο προκειμένου όλα να εξελιχθούν ομαλά και έχουν ελεγχθεί όλοι όσοι έχουν μπει στο Αρχαίο Στάδιο και το Ναό της Ήρας, με χρήση ακόμα και μαγνητικών πυλών.

Δείτε live την τελετή:



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News