Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 12:19
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μπροστά το Πανεπιστήμιο Πατρών στο θέμα της εστίας – Έδωσε δωμάτιο σε 150 σπουδαστές

Το θέμα των φοιτητικών εστιών και την κατάσταση που υπάρχει σε αυτές ήρθε στο προσκήνιο εκ νέου, μετά τα όσα βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, αλλά και το επεισόδιο που έγινε με τους πυροβολισμούς.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υπήρξε καινοτόμο ως προς το θέμα της φοιτητικής εστίας και της κατάστασης που επικρατούσε εκεί, βγάζοντας εκτός άτομα που ήταν για χρόνια εκεί και που είχαν σταματήσει ουσιαστικά τις σπουδές τους και δίνοντας την δυνατότητα σε 150 παιδιά που είχαν ανάγκη ένα δωμάτιο στην εστία να μείνουν εκεί.

«Δέχθηκα απειλές για την ζωή μου. Αυτή την στιγμή έχουμε πρόβλημα μόνο με 20 δωμάτια. Εγώ υπόσχομαι ότι φοιτητή ή φοιτήτρια που δικαιούται, θα βρει χώρο να μείνουν για να σπουδάσουν» τονίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Διαβεβαιώνω όλους τους γονείς για αυτό. Τόσα χρόνια υπήρχε ένα άβατο. Δεν σκέπτονταν τους δικαιούχους αλλά μόνο τους εαυτούς τους.

Όταν υπήρξαν περιστατικά παραβατικότητας ήρθε η Αστυνομία. Διαπιστώθηκε διακίνηση ναρκωτικών στην Εστία και την καλέσαμε και ήρθε. Προσπαθώ να λύνω μόνος μου τα προβλήματα. Αλλά όταν δεν μπορώ καλώ την αστυνομία» καταλήγει ο Πρύτανης.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News