Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 11:15
Ελλάδα

Με ποντιακή λύρα και τιμητικό άγημα η κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη – Παρόντες Ανδρουλάκης και Λαφαζάνης


Πλήθος πολιτικού κόσμου, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, όπως ο Παναγιώτης Λαφανάζης, έδωσε το «παρών» στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών.Η

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με συγγενείς, γνωστούς και φίλους να λένε το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και τιμητικό άγημα Ποντίων.

Μάλιστα, το φέρετρο του εκλιπόντος ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Πόντου, μαζί με την ελληνική σημαία, ενώ δεν έλειψαν ούτε τα ποντιακά τραγούδια.

Η οικογένειά του, αντί στεφάνων, ζήτησε στήριξη για την ανοικοδόμηση της μικρής εκκλησίας του χωριού τού Μιχάλη Χαραλαμπίδη, που κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές του Έβρου.

Παρόντες στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πέρα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ήταν ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Δημήτρης Μάντζος, αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977, ενώ ήταν αυτός που είχε προτείνει το 1994 στη Βουλή την καθιέρωση της Ημερομηνίας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο γνωστός ως «Ιταλός», μέλος του ΠΑΚ επί χούντας και ο άνθρωπος που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, την οποία παρουσίασε την 3η Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, άφησε την τελευταία του πνοή, μόνος του, στο σπίτι του στη Γλυφάδα, στις 27 Μαρτίου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News