Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 18:36
Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Θα μειωθούν τα κρούσματα γρίπης και ιώσεων προς το τέλος Φεβρουαρίου

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε σήμερα (27.01.2023) για την εξέλιξη των ιώσεων, της γρίπης αλλά και του κορονοϊού, λέγοντας πως η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από τον Φλεβάρη.

Ειδικότερα, η Ματίνα Παγώνη επισήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», πως για τουλάχιστον δύο χρόνια ο οργανισμός μας προστατευόταν από τις μάσκες, εμποδίζοντας την γρίπη και τις ιώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Είναι αναμενόμενες οι ιώσεις, το είχαμε πει από τον Σεπτέμβριο, ότι από τον Νοέμβριο θα έχουμε έξαρση. Ο οργανισμός ήταν με μάσκες για 2,5 χρόνια, δεν υπήρχε αυτή η αντίδραση σε όποιο ιό έμπαινε μέσα όπως ήταν το 2018 ή το 2019. Υπήρχε μία καθησύχαση του οργανισμού, οπότε μπαίνοντας μαζεμένοι οι ιοί έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε», δήλωσε.

Μείωση στα περιστατικά νοσηλευόμενων

Επίσης, έχει παρατηρηθεί μείωση περιστατικών κορονοϊού σε απλές κλίνες Covid. Ωστόσο, στο προσκήνιο παραμένει η Όμικρον 5 και ακολουθούν οι υποπαραλλαγές «Kraken» και «Όρθρος».

«Έχουμε μόνο 9 περιστατικά της Kraken στη χώρα μας. Η Όρθρος έχει 15 περιστατικά», δήλωσε η κ. Παγώνη.

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη είπε πως μπαίνοντας στον Μάρτιο ο κορονοϊός με τις υποπαραλλαγές του θα μείνει, αλλά θα μειωθούν οι ιώσεις, και έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τη γρίπη.

Δείτε αναλυτικά τι είπε η Ματίνα Παγώνη:

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News