Κυριακή 19 Μάιος 2024, 15:39
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κρουαζιέρα στη Ναύπακτο – Πρώτο βήμα στον παγκόσμιο χάρτη

Λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας το κρουαζιερόπλοιο «Silver Wind» έριξε άγκυρα ανοιχτά της Ναυπάκτου. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 155 μέτρων με 1300 τουρίστες από Ευρώπη και ΗΠΑ έκανε 4ωρη στάση ανοιχτά του λιμανιού της Ναυπάκτου και περίπου 300 επιβάτες του μεταφέρθηκαν τμηματικά με λάντζες και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κάστρο και το λιμάνι της ιστορικής πόλης.

Με την άφιξη του σκάφους η Ναύπακτος κάνει το πρώτο βήμα για να μπει στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και όπως λένε στην πόλη διεκδικεί να γίνει ενδιάμεσος κομβικός σταθμός κρουαζιέρας μεταξύ Ιτέας και Κατάκολου καθώς η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται στο εξής κάθε 15 ημέρες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Κρουαζιέρα στη Ναύπακτο - Πρώτο βήμα στον παγκόσμιο χάρτη

Ο Άγγελος Παπακυριακόπουλος

Ο Αγγελος Παπακυριακόπουλος γενικός διευθυντής του Rapsody Travel που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο με δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του Nafpaktianews ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς παράγοντες που λειτούργησαν με άψογο τρόπο ώστε να προσφερθεί ένα άριστο τουριστικό προϊόν στους εκατοντάδες ταξιδιώτες που κατέβηκαν στη Ναύπακτο και κυρίως τους Αγγελο Σταυρόπουλο και Γιώργο Ντότσικα και τον δήμαρχο της πόλης.

Οπως είπε «οι επισκέπτες αισθάνθηκαν τη ζεστή φιλοξενία στο μέγιστο βαθμό και πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η αρχή για μελλοντικές αφίξεις και άλλων κρουαζιερόπλοιων μικρού μεγέθους που μπορεί να εξυπηρετήσει η πόλη της Ναυπάκτου λόγω του μικρού λιμανιού της».

Ο κ. Παπακυριακόπουλος πρόσθεσε ότι 300 επιβάτες επισκέφθηκαν το κάστρο περιηγήθηκαν στα δρομάκια της πόλης και απόλαυσαν τοπικές λιχουδιές και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό καθώς όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι.

Μάλιστα προανήγγειλε ότι η Ναύπακτος που θα μπει σύντομα στον χάρτη της ελληνικής κρουαζιέρας αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλά ανεξερεύνητα λιμάνια και περιοχές που περιμένουν να «ανακαλυφθούν» από τους διοργανωτές του τουρισμού.

 

 

Κρουαζιέρα στη Ναύπακτο - Πρώτο βήμα στον παγκόσμιο χάρτη

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Ναύπακτο με λάντζες του πλοίου

 

 

στο

πηγή: pelop

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News