Κυριακή 5 Μάιος 2024, 3:58
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές – Φόβοι ότι τους σκότωσε χιονοστιβάδα

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι στα Καλάβρυτα, για τους αγνοούμενους αναρριχητές. Λίγο πριν τις 16.00 εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο. Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε από ιδιώτη λίγο μετά τις 15.00 χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το επίμαχο σημείο. Όταν έφτασαν εντόπισαν νεκρό και τον δεύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, λίγα μέτρα από τους δύο νεκρούς αναρριχητές ήταν και ο τρίτος επίσης νεκρός. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οι άτυχοι άντρες, προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Κάποια στιγμή, καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, κινδύνεψαν να θαφτούν, κάτω από τα χιόνια. Κατάφεραν σύμφωνα με πληροφορίες, να προσεγγίσουν το σημείο με την 4η προσπάθεια που έκαναν. Είχε προηγηθεί το «χτένισμα» της περιοχής από ελικόπτερο. Ο χειριστής διαπίστωσε ίχνη σε ένα σημείο και έδωσε τις συντεταγμένες. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της 6ης ΕΜΑΚ και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι τρεις αναρριχητές ήταν αγνοούμενοι από το απόγευμα του Σαββάτου (05-02-2022) στην περιοχή Χελμός στα Καλάβρυτα. Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Xωρίς αισθήσεις εντοπίστηκαν δύο άνδρες στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων, χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε και τρίτος άνδρας στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς και των τριών από δυνάμεις του Π.Σ. και της Ο.Ε.Δ.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News