Παρασκευή 10 Μάιος 2024, 0:36
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η Πάτρα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την ακύρωση των παρελάσεων για τρίτη σερί χρονιά

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο καρναβάλι και την επισκεψιμότητα που θα έχει η Πάτρα το τελευταίο τριήμερο είναι γεγονός ότι η ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού είναι ένα οικονομικό πλήγμα για την τοπική οικονομία της πόλης.

Στο καρναβάλι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στηρίζεται μια τροφοδοτική αλυσίδα που έχει να κάνει με την εστίαση και την αναψυχή, αλλά και το χονδρεμπόριο από τις παραγγελίες των πληρωμάτων που φέτος δεν θα προχωρήσουν σε προμήθειες αφού δεν θα φτιάξουν στολές.

Άλλωστε, σύμφωνα με το Επιμελητήριο και τη μελέτη που έχει κάνει, η κάθε ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού εκφέρει μια ζημιά στην τοπική οικονομία που ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Σίγουρα η ζημιά είναι μεγάλη από την ακύρωση των παρελάσεων» τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος. «Ανεξάρτητα από το αν έρθει κόσμος στην Πάτρα το τριήμερο κάτι που το θεωρώ αρκετά δύσκολο από τη στιγμή που δεν ξέρουμε ακόμα ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν.

Οι έμποροι σε κάθε περίπτωση θα χάσουν από την ακύρωση των παρελάσεων και γενικότερα όλη η τροφοδοτική αλυσίδα, αλλά και ο ξενοδοχειακός κλάδος θα πληγεί για ακόμα μία χρονιά σε μεγάλο βαθμό».

Στην ίδια περίπου κατεύθυνση και η ανάρτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων Νήσων Γιώργου Βαγενά.

Ο κ. Βαγενάς αναφέρει ότι η Πάτρα και οι φορείς της τοπικής οικονομίας, αλλά και της πόλης θα πρέπει να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος για την ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.


Η επιστολή Πελετίδη

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν έξυπνη την επιστολή του Κώστα Πελετίδη προς τον υπουργό Θάνο Πλεύρη, ρωτώντας ανοικτά το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στο καρναβάλι.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως ερμήνευσαν αρκετοί, η Πάτρα αποκτάει πρόσβαση στο να διεκδικήσει αργότερα αποζημιώσεις από την ακύρωση των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News