Σάββατο 4 Μάιος 2024, 5:53
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Γώγος για κορωνοϊό και γρίπη: «Φορέστε μάσκα…» – Τι είπε για τα σχολεία

Απαραίτητη, αν όχι υποχρεωτική είναι η μάσκα σε κλειστούς χώρους για τους ευάλωτους πολίτες, σημειώνει, ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.  

«Έχει ατονήσει πολύ η χρήση μάσκας. Μπορώ να πω ότι για κάποιους αποτελεί ξεχασμένη υπόθεση. Και σε αυτό δυστυχώς έχουν παρασυρθεί και ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Ο κόσμος γενικά δεν φοράει μάσκα. Αναγνωρίζω την κούραση που έχει προκαλέσει η σκληρή δεκαετία της πανδημίας αλλά από την άλλη είναι ένα μέτρο που μπορεί να προστατεύσει από πολλά» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στο ερώτημά  εάν κρίνει σκόπιμο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά η χρήση μάσκα στα σχολεία, κάτι που υπενθυμίζουμε ότι πρότεινε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ο κ. Γώγος  απάντησε: «Τα σχολεία ακολουθούν αυτό που συμβαίνει στην κοινότητα.

Έτσι υπάρχουν πολλές ιώσεις στα παιδιά. Ωστόσο έχουμε διαπιστώσει ότι η χρήση μάσκας είναι πολύ δύσκολη στο σχολείο. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί υποφέρουν διότι η εκπαιδευτική διαδικασία έχει πολύ λόγο και η ομιλία με μάσκα είναι πολύ δύσκολη».

Στον αντίποδα, ο κ. Γώγος συμβουλεύει τους γονείς το εξής: «Όταν τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας έχει ίωση, θα πρέπει να κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τα στέλνουν στο σχολείο.

Τα περισσότερα από τα ιογενή νοσήματα μεταδίδονται μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, δεν είναι όπως ο κορονοϊός, επομένως για δύο τρεις ημέρες να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσουν τους οικείους τους αλλά και τις εκπαιδευτικές κοινότητες όπου φοιτούν τα παιδιά τους».


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News