Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 14:41
Οικονομία

Γιατί μοιράζει μπόνους ο ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους του

Γιατί μοιράζει μπόνους ο ΕΦΚΑ στους υπαλλήλους του | e efka1

Με μηνιαία μπόνους για υπερωριακή απασχόληση υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται συγκεκριμένοι στόχοι ο ΕΦΚΑ επιβραβεύει υπαλλήλους και διευθυντές, που δραστηριοποιούνται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 1555, την back office υπηρεσία που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο και απασχολείται με τη διαχείριση και εξυπηρέτηση σύνθετων αιτημάτων και ερωτημάτων των ασφαλισμένων, που υποβάλλονται μέσω του 1555.

Η εισήγηση που θα κατατεθεί σήμερα, Πέμπτη στο ΔΣ του ΕΦΚΑ αφορά, επίσης, και τους εργαζόμενους στο τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Άλλων Μορφών Επικοινωνίας, που από τον Δεκέμβριο του 2021, διαχειρίζεται αιτήματα που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ μέσω της υπηρεσίας «support.gov.gr» αλλά και μέσω της ιστοσελίδας 1555.gov.gr και της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά.

Βασικό επιχείρημα της διοίκησης είναι ότι ο όγκος των ερωτημάτων των πολιτών που διαβιβάζονται προς απάντηση στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών, είναι ιδιαίτερα μεγάλος και η εξυπηρέτηση δεν μπορεί επιτευχθεί μόνο κατά τη διάρκεια του τακτικού ωραρίου υπηρεσίας και στο πλαίσιο της υπερωριακής απασχόλησης, αλλά πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετη απασχόληση.

Το μπόνους, πάντως, που φτάνει έως τα 600 ευρώ για τις διευθυντικές θέσεις κάθε μήνα, εξαρτάται και από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Οργανικής Δομής του e-ΕΦΚΑ. Η διαδικασία εφαρμογής των bonus θα ισχύει για όλο το τρέχον έτος. Το προσωπικό που θα στελεχώνει το τμήμα θα επιλεχθεί από τον διοικητή του Φορέα.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου τμήματος που σήμερα πρόκειται να λάβει έγκριση από το ΔΣ του ΕΦΚΑ, τα bonus διαβαθμίζονται ως εξής:

  • Για την Γραμματεία του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 350 ευρώ το μήνα.
  • Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται ως μέλη των θεματικών κατηγοριών, 450 ευρώ το μήνα.
  • Για τους επόπτες των τμημάτων, 500 ευρώ το μήνα.
  • Για τον προϊστάμενο του τμήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 550 ευρώ το μήνα.
  • Για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στο τμήμα εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων μορφών επικοινωνίας, 450 ευρώ το μήνα.
  • Για τον προϊστάμενο του τμήματος εξυπηρέτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 550 ευρώ
  • Για τον διευθυντή της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών, 600 ευρώ.

Τα ποσά είναι μικτά και αφορούν εργασία 22 ημέρες το μήνα. Για εργασία λιγότερες μέρες, το bonus θα μειώνεται αναλογικά.

Για να λάβει βέβαια κάποιος εργαζόμενος το επιπλέον αυτό ποσό, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να πετύχει συγκεκριμένους στόχους. Έτσι, για παράδειγμα, η ελάχιστη ημερήσια απόδοση στο τμήμα back office πρέπει να είναι 20 περιπτώσεις, όταν πρόκειται για ερωτήματα – θέματα που αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις και 22 περιπτώσεις όταν πρόκειται για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα ασφάλισης, παροχών και υγείας.

Για να πετύχει τον ημερήσιο στόχο ο συγκεκριμένος υπάλληλος, θα πρέπει να διεκπεραιώνονται άλλες 10 περιπτώσεις ημερησίως, φθάνοντας συνολικά τις 30 περιπτώσεις συνταξιοδότησης (ή 33 στην περίπτωση που τα ερωτήματα αφορούν άλλα θέματα).

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News