Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 1:20
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Φωτιά στη Ζαχάρω Ηλείας: Δύο φορές απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή πριν τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο


Η φωτιά στη Ζαχάρω πήρε γρήγορα έκταση, αλλά τη νύχτα που προηγήθηκε οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο και να αποτρέψουν τα χειρότερα…

Αργά τη νύχτα τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εν μέσω δυνατών ανέμων και αποπνικτικής αφρικανικής σκόνης στους Σχίνους της Ζαχάρως, σε μια περιοχή που είχε πληγεί σοβαρά και από τις τραγικές φωτιές του 2007 στην Ηλεία.

Η χθεσινή φωτιά απείλησε δύο φορές σπίτια στο ορεινό τμήμα του χωριού ωστόσο με την παρέμβαση πολλών πυροσβεστικών δυνάμεων και μηχανημάτων του Δήμου και της ΠΕ Ηλείας απετράπη η επέκτασή στην κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών στην ΕΡΤ, κάηκαν αρκετά στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης ενώ το φαινόμενο τέτοιας μεγάλης φωτιάς από τόσο νωρίς όπως και κάποιες ακόμη που προηγήθηκαν μέσα στον Απρίλιο πολύ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αποτελούν στοιχείο έντονου προβληματισμού για το καλοκαίρι στην Ηλεία.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης ήταν ο διοικητής Π.Υ Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης ενώ από την πλευρά του Δήμου, τις ενέργειες συντόνιζαν ο Δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Λώλος.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News