Δευτέρα 15 Αύγουστος 2022, 1:31
Culture

Eπετειακή συναυλία των Active Member στο Δίστομο: 30 χρόνια-Μια Δέηση

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ., οι Active Member θα εμφανισθούν με συνοδεία ορχήστρας, στο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου στο Δίστομο για μια συναυλία «εφ’ όλης της ύλης»

Στη συναυλία, που είναι ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις για την Σφαγή του Διστόμου, θα γίνει ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία του γκρουπ, μια γιορτή όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Στη σκηνή μαζί τους η ορχήστρα από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί». Γιάννης Δίσκος (πνευστά), Στέλιος Φραγκούς (πιάνο-πλήκτρα), Βύρων Τσουράπης (μπάσο), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρα), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Θανάσης Τσακιράκης (drums).

Σύμφωνα με τη διοργάνωση: «Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 30 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα projects, o B. D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) -ιθύνων νους- και η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πώς μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες albums, εκατοντάδες τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις. Έχοντας ολοκληρώσει το νέο 23ο album τους με τίτλο «30» υπογραμμίζουν την ανάγκη για επικοινωνία και το μοίρασμα διηγήσεων από άκρη σε άκρη αυτού του κόσμου.

Μία από τις σπουδαιότερες «διηγήσεις» τους ήταν και η ενότητα τραγουδιών αφιερωμένων στους νεκρούς της σφαγής του Διστόμου. Μια δουλειά που παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη (και σε ζωντανή αναμετάδοση) στην 76η επέτειο της σφαγής πριν δύο χρόνια, στις 10 Ιουνίου 2020 στο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου με μόνους «παρόντες» τους νεκρούς. Στη συναυλία συμμετείχαν ηθοποιοί και από την θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια». Μια κατάθεση ψυχής και πολιτιστική εκδίκηση παράλληλα, για την αναίτια φρίκη του 1944».

Πηγή: skai.gr

πηγή: www.skai.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News