Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 18:43
Ελλάδα

Εντός της ημέρας η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια


Με το βλέμμα της κοινωνίας στραμμένο στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης στα Σεπόλια και ενώ είχα προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από την εισαγγελική πρόταση , ανακοινώνεται σήμερα το πρωί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας  επί της ενοχή ή μη του συνόλου των κατηγορουμένων , κατ΄εξαίρεση, αναμένεται να γίνει με την παρουσία κοινού και εκπροσώπων του Τύπου , σε αντίθεση με τη διαδικασία που για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς του παιδιού, διεξήχθη  κεκλεισμένων των θυρών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πρωτίστως από το ίδιο το παιδί η απόφαση της δικαιοσύνης τόσο για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο , ο οποίος δικάζεται για σειρά κακουργηματικών πράξεων , όπως κατάχρηση σε ασέλγεια, βιασμό ανήλικης και μαστροπεία, όσο και για την μητέρα της, η οποία κατηγορείται για πορνογραφία και μαστροπεία σε βάρος του ίδιου της του παιδιού.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της εμφανίστηκε βέβαιη για την ενοχή της μητέρας της ανήλικης  και μάλιστα για το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων που την οδήγησαν στο εδώλιο ,αν και το ίδιο το παιδί  έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση και πριν από λίγες ημέρες με γράμμα που διάβασε η μεγαλύτερη αδερφή της σε εκδήλωση που έγινε στη Νομική Σχολή υπερασπίζεται για μία ακόμα τη μητέρα της . Αντίθετα,  για το βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας  έχει δείξει   το δρόμο προς την ενοχή για τέσσερα αδικήματα ,εισηγούμενη  όμως , την απαλλαγή του για άλλα τέσσερα.

Συγκεκριμένα ,για  τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή  του για διακεκριμένη κατάχρηση  ανηλίκου ,που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, κατοχή  πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των  12 ετών  ,διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται,  καθώς και για οπλοκατοχή.  Παράλληλα, ζήτησε να  κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού,  μαστροπεία  και εμπορία .

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης»  εισηγήθηκε την ενοχή του για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών ,ενώ ζητήθηκε   η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης , 23 συνολικά κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για  γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για  έναν,  πακιστανικής καταγωγής , πρότεινε  να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Αμέσως μετά την απαγγελία της απόφασης για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων οι πόρτες του δικαστηρίου, όπως έλεγαν νομικές πηγές, θα ξανακλείσουν  για λόγους προστασίας της ανήλικης με τη σκυτάλη των αγορεύσεων να περνά στους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων στους εντολείς τους.

Σε κάθε περίπτωση , κατά τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι η «αυλαία της δίκης δεν θα πέσει στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμα συνεδρίαση μέχρι ο πρόεδρος του δικαστηρίου να πει ότι «λύεται η συνεδρίαση».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News