Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 23:21
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Εκλογές 2023: Μεγάλο “ανακάτεμα” των υποψηφίων – Τα ονόματα για Δήμο Πάτρέων και Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας

Σίγουρα το μεγάλο κεφάλαιο εκλογές έχει ανοίξει εδώ και καιρό και μάλιστα προ ημερών έγιναν γνωστές και οι ημερομηνίες.
Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, οι αυτοδιοικητικές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου, ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει» και δε φαίνεται να αλλάζουν.

Το ερώτημα τώρα που αρκετοί σιγοψιθυρίζουν είναι ποια θα είναι τα τελικά ονόματα των υποψηφίων για τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας;

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να κερδίσουν για δύο τετραετίες και πολλοί αναρωτιούνται αν ο Κώστας Πελετίδης θα καταφέρει να κερδίσει για τρίτη φορά την εκλογική αναμέτρηση και να παραμείνει στην Μαιζώνος.

Φαίνεται ωστόσο ότι η μάχη θα είναι δύσκολη καθώς όπως όλα δείχνουν νέα ονόματα και πρόσωπα έχουν ήδη μπει στο κάδρο. Ένα από αυτά, του Βασίλη Αϊβαλή, Πρόεδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, που δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για την διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων, φτάνει να απαντηθεί αν θα πάρει το πράσινο φως από το ΠΑΣΟΚ.
Γρίφος παραμένει η επόμενη κίνηση του Απόστολου Κατσιφάρα, αν τελικά θα πάει για Δήμο , Περιφέρεια ή στοχεύει αλλού. Όσον αφορά τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο , πιθανότατα δε θα κατέβει για τον Δήμο Πατρέων αλλά κινέιται προς την Δυτική Αχαΐα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Η κίνηση του Νίκου Παπαδημάτου να αποχωρήσει από επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» έδωσε χώρο στον Κωνσταντίνο Σβόλη να αναλάβει τα ηνία και γιατί όχι να πέσει στη μαχή για Δήμαρχος Πατρέων.
Νέος και δραστήριος και ο επικεφαλής του Σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς , ήδη κινείται για να συσπειρώσει κόσμο ώστε να λάβει την στήριξή τους στις επερχόμενες εκλογές.

Κάτι παραπάνω από βέβαιον είναι ότι ξανά για τον Δήμο Πατρέων θα δούμε και τους Χρήστο Πατούχα, Νίκο Νικολόπουλο, Θεόδωρο Ντρίνια και Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση όμως, μυρίζει και άρωμα γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό συζήτηση είναι η δυναμική παρουσία γυναικείας υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου και μάλιστα με μεγάλη εμπειρία και παρουσία στα αυτοδιοικητικά…

Το ερώτημα Περιφέρεια μένει ακόμη με πολλά ερωτηματικά καθώς ο πλέον βέβαιος είναι ο νυν Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ότι θα πολεμήσει να κρατήσει την θέση του…αρκεί να δούμε αν οι αντίπαλοι που θα «κλειδώσουν» θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δυνατοί..


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News