Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 20:14
Μουσική

Dave Grohl: Το metal άλμπουμ για τη νέα ταινία των Foo Fighters έχει ημερομηνία κυκλοφορίας

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει με το όνομα του φανταστικού συγκροτήματος Dream Widow.

Το metal άλμπουμ που ηχογράφησε ο Dave Grohl για το πλασματικό συγκρότημα Dream Widow από την κωμική ταινία τρόμου «Studio 666» των Foo Fighters θα κυκλοφορήσει ψηφιακά την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαρτίου, ενώ η φυσική έκδοσή του θα ακολουθήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το πλασματικό συγκρότημα εμφανίζεται στην κωμική ταινία τρόμου «Studio 666» των Foo Fighters, η οποία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και είναι πλέον διαθέσιμη για streaming.

Στην ταινία, οι Foo Fighters νοικιάζουν μία έπαυλη στο Encino της Καλιφόρνια για να ηχογραφήσουν το δέκατο άλμπουμ τους, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι το μέρος είναι στοιχειωμένο.

Σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, οι Dream Widow ηχογράφησαν στον ίδιο χώρο ένα «χαμένο άλμπουμ», πριν ο τραγουδιστής τους καταληφθεί από έναν δαίμονα και δολοφονήσει τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Περνώντας στο σήμερα, τον Dave Grohl τον χτυπάει ίδια κατάρα.

«Όταν αρχίσαμε να γράφουμε το σενάριο, είχαμε την ιδέα να υπάρχει αυτό το επικό metal έργο που -όταν ολοκληρωνόταν- θα απελευθέρωνε τον δαίμονα που υπήρχε στο σπίτι. Είπα “ω, έχω ένα εκατομμύριο riffs”», δήλωσε ο Dave Grohl στο Variety πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

«Έτσι ηχογράφησα ένα οργανικό κομμάτι διάρκειας 13 ή 14 λεπτών μόνος μου, το οποίο είναι πολύ metal, και υποτίθεται ότι είναι από το συγκρότημα των Dream Widow. Στη συνέχεια, προχώρησα αυτή την ιδέα κάνοντας έναν ολόκληρο δίσκο από τους Dream Widow ο οποίος θα ήταν το χαμένο άλμπουμ τους που ηχογράφησαν πριν δολοφονηθούν», εξήγησε.

Dave Grohl - Foo Fighters

Ο Dave Grohl αποκάλυψε ότι η ιδέα για το «Studio 666» γεννήθηκε όταν ο πρώην σπιτονοικοκύρης του προσφέρθηκε να του νοικιάσει ένα ακίνητο στο Encino, στην περιοχή όπου ζούσε ο τραγουδιστής.

Στο «ανατριχιαστικό παλιό σπίτι», οι Foo Fighters μετέτρεψαν αυτό που κάποτε ήταν μία «ηλίθια ιδέα» σε μία ταινία μεγάλου μήκους, ενώ παράλληλα ηχογράφησαν το άλμπουμ τους «Medicine At Midnight» που κυκλοφόρησε το 2021.

Το πρώτο single του EP, το «March Of The Insane», κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Η μουσική των Dream Widow θυμίζει το project «Probot» του 2006, ένα άλμπουμ με μουσικές συνθέσεις του Dave Grohl με τη συμμετοχή διαφόρων metal τραγουδιστών όπως ο Lemmy των Motörhead, ο Kim Thayil των Soundgarden και ο Cronos των Venom.

Στην ταινία «Studio 666» πρωταγωνιστούν τα μέλη των Foo Fighters – οι Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett και Rami Jaffee – και ηθοποιοί όπως οι Whitney Cummings, Will Forte και Jeff Garlin.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News