Κυριακή 5 Μάιος 2024, 11:57
Μουσική

Beyoncé, Taylor Swift, Billie Eilish και The Weeknd στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness 2023

Η Beyoncé έχει σημειώσει πάνω από 12 ρεκόρ Guinness.

Η έκδοση του βιβλίου των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness για το 2023 είναι γεμάτη με επιτεύγματα από μουσικούς όπως η Beyoncé, η Taylor Swift, η Billie Eilish και ο The Weeknd.

Σε ηλικία 20 ετών, η Billie Eilish είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει κερδίσει το «τριπλό στέμμα» των κινηματογραφικών μουσικών βραβείων μετά τη σαρωτική πορεία της στα Όσκαρ, στις Χρυσές Σφαίρες και στα Βραβεία Grammy με το τραγούδι της «No Time To Die» για την ομότιτλη ταινία του James Bond.

Η Billie Eilish διαθέτει επίσης ένα ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες διαδοχικές υποψηφιότητες για το βραβείο Grammy για την Ηχογράφηση της Χρονιάς από γυναίκα, ισοβαθμώντας με τη Roberta Flack με τρεις υποψηφιότητες.

Το hit single «Save Your Tears» του The Weeknd συμπεριλαμβάνεται επίσης στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness ως το ψηφιακό single με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2021, έχοντας συγκεντρώσει 2,15 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Ο The Weekend σημείωσε το ίδιο ρεκόρ και το 2020 με το «Blinding Lights», το οποίο κατέγραψε 2,72 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Εν τω μεταξύ, ο Tony Bennett κατέχει το ρεκόρ Guinness για τον γηραιότερο καλλιτέχνη που έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ με νέο υλικό για το «Love For Sale», τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά του με τη Lady Gaga που κυκλοφόρησε πέρυσι, όταν ο τραγουδιστής της τζαζ ήταν 95 ετών.

Guinness World Records 2023 - pop music

Στο φετινό βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness συμπεριλαμβάνονται επίσης οι BTS για τα περισσότερα βραβεία Daesang στα MNET Asian Music Awards» με 17 νίκες.

Οι Glass Animals σημείωσαν το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει χρειαστεί ένα τραγούδι να ανέβει ένα τραγούδι στο Νο.1 του αμερικανικού singles chart, με το «Heat Waves» να φτάνει στην κορυφή του Billboard Hot 100 μετά από 59 εβδομάδες από την πρώτη του εμφάνιση στο chart.

Η Taylor Swift κέρδισε ένα ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα τραγούδια που κάνουν ταυτόχρονα είσοδο στο chart των ΗΠΑ. Συνολικά 26 τραγούδια του άλμπουμ «Red (Taylor’s Version)» έκαναν είσοδο στο Billboard Hot 100 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τον Νοέμβριο του 2021.

Μεταξύ αυτών και η δεκάλεπτη έκδοση του «All Too Well», στην οποία ανήκει το ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι που κυριαρχεί στο Νο. 1 του Billboard Hot 100.

Η Beyoncé, εν τω μεταξύ, διαθέτει πάνω από 12 ρεκόρ στο φετινό βιβλίο των Guinness, μεταξύ των οποίων το ρεκόρ για τον πρώτο καλλιτέχνη που έχει κάνει ντεμπούτο στο No. 1 των charts με τα πρώτα έξι άλμπουμ του» (είναι πλέον επτά άλμπουμ μετά την κυκλοφορία του «Renaissance») και για τα υψηλότερα ετήσια κέρδη για γυναίκα τραγουδίστρια.

Η Queen B κατέκτησε ακόμη το ρεκόρ Guinness για τη γυναίκα μουσικό με τα περισσότερα retweets στο Twitter και μοιράζεται με τον σύζυγό της JAY-Z το ρεκόρ για το ζευγάρι του Χόλιγουντ με τα υψηλότερα κέρδη.

Στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness 2023 περιλαμβάνονται επίσης καλλιτέχνες όπως ο Ed Sheeran για το τραγούδι με τα περισσότερα streams στο Spotify με το «Shape Of You», το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει 3,23 δισεκατομμύρια streams στην πλατφόρμα και η Anitta για τον πρώτο σόλο Λατινοαμερικανό καλλιτέχνη που έχει ανέβει στο No. 1 του Spotify.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News