Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 18:04
Ελλάδα

Ξάνθη – Τροχαίο: Καρέ-καρέ το φρικτό δυστύχημα – Πήγαιναν για μπάνιο, αλλά σκοτώθηκαν στη διαδρομή


Την αιτία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Ξανθής αναζητούν οι αρχές ώστε να πέσει «φως» στη μοιραία σύγκρουση που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις νέους ανθρώπους, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής για να πάνε στη θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους, αλλά δεν έφτασαν ποτέ.

Ο ιερέας πατέρας του 26χρονου οδηγού του οχήματος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το τι έχει συμβεί, ενώ ανέφερε πως ο γιος του εργαζόταν στην Ξάνθη.

«Προσέξτε, χτυπάει καμπάνα» έλεγε στους γιούς του ο ιερέας πατέρας του 26χρονου οδηγού που σκοτώθηκε, κάθε φορά που έβλεπε ατύχημα

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Δεν γνωρίζουμε. Δεν μας ενημέρωσε ο ίδιος, ούτε και κανένας άλλος. Ακόμα δεν τον έχουμε δει. Το παιδί δούλευε εκεί έξι μήνες, έμεναν σε ξενοδοχείο, βέβαια. Όλο το συνεργείο. Δυστυχώς, κάθε μήνα τους έστελνα όποτε έβλεπα είδηση για τροχαίο, είχα κάνει μια ομάδα με τους τρεις γιούς και τους έστελνα για το τσιγάρο, για τα τροχαία και για την ασφάλεια στην εργασία. Όπου έβλεπα ατύχημα «προσέξτε, χτυπάει καμπάνα». Είχε έρθει πριν τρεις εβδομάδες, μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Το παλικάρι εργαζόταν σε εταιρεία που στήνει εργοστάσιο που τοποθετεί μηχανήματα».

Πήγαιναν για μπάνιο όλοι μαζί – Έτρεχαν με πάνω από 120 χλμ.

Η παρέα των πέντε νέων ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από την Ξάνθη με προορισμό τον Νέστο ποταμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο.

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ξεπερνούσε τα 120 χιλιόμετρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το ασημί όχημα κόπηκε στη μέση με τους τέσσερις επιβάτες να χάνουν ακαριαία την ζωή τους.

«Ήρθαν τα παιδιά το πρωί και καλά να πάνε θάλασσα και απλώς εγώ τους είπα , «ξεκουραστείτε και πάτε μετά». Ήταν πολύ ευδιάθετα, χαρούμενα. Έχουν ενημερωθεί οι δικοί τους», δήλωσε η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου της Ξάνθη.

Σώθηκε ο 22χρονος συνοδηγός

Ο μοναδικός διασωθείς από το διαλυμένο όχημα ήταν ένας 22χρονος, ο συνοδηγός.

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην χειρουργική κλινική στο νοσοκομείο Ξάνθης και γλίτωσε μόνο και μόνο επειδή πετάχτηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Από την πρώτη αυτοψία στο όχημα που επέβαιναν οι πέντε νεαροί διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από αυτούς δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News