Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 21:37
Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Προκαλεί πάλι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – «Δεν είναι παραβίαση ο όρος Μακεδονία»


«Η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από εμένα δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα», υποστήριξε γι’ άλλη μία φορά η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

«Ως άνθρωπος έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι και δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος», τόνισε η αρχηγός του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που επιμένει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τη χώρα της.

«Να σας υπενθυμίσω ότι τα προσωπικά έγγραφά μου, το διαβατήριο η ταυτότητά μου, αλλά και όλα τα επίσημα έγγραφα που κυκλοφορούν από την προεδρία φέρουν το συνταγματικό όνομα», είπε η κ. Σιλιάνοφσκα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στα Σκόπια.

«Είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο του Συντάγματος. Είναι αλήθεια ότι κάθε δήλωση πολιτικών προσώπων που κατέχουν κρατικό αξίωμα ερμηνεύεται σαν να είναι επίσημη πράξη, αλλά ο καθένας μας έχει, σαν το σύμβολο Γιν-Γιανγκ Γιανγκ, δύο πρόσωπα, ένα επίσημο και ένα άλλο», υποστήριξε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Ως άνθρωπος έχω το δικαίωμα, επαναλαμβάνω από την εποχή του Σωκράτη μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της ελευθερίας και της σκέψης, της ελεύθερης έκφρασης της σκέψης, να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι και δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί παραβίαση είτε του Συντάγματος είτε του διεθνούς δικαίου».

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σύμφωνα με το ertnews.gr, εξέφρασε τη χαρά της που στη σύνοδο αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News