Τρίτη 14 Μάιος 2024, 11:08
Ευ Ζην

Βενετσιάνικο καρναβάλι στο Ναύπλιο: Ταξίδι στο χρόνο στο κέντρο της πόλης

Το Ναύπλιο γιορτάζει τις Απόκριες και αναβίωσε το Βενετσιάνικο καρναβάλι το βράδυ του Σαββάτου (25.2.2023), με την πόλη να γεμίζει χρώματα, χορό και κέφι και να θυμίζει ταινία εποχής. Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr, το Βενετσιάνικο καρναβάλι στο Ναύπλιο ξεκίνησε με τα ντόμινο από την πλατεία Τριών Ναυάρχων, τα οποία έπαιξαν με το κοινό και προανήγγειλαν την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre. 

Όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας και δίνοντας τον ρυθμό στον κόσμο που έχει ξεχυθεί στους δρόμους του Ναυπλίου. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της ομάδας Art25 από εικαστικούς, εικονογράφους, κουκλοπαίκτες, θεατρολόγους της πόλης.

Μαζί τους συμμετείχαν και εθελοντές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι κατασκεύασαν γιγάντιες μαριονέτες από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ την ίδια ώρα, οι κοπέλες και η ηθοποιός της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ χόρεψαν ταραντέλα.

Οι επισκέπτες ταξίδεψαν στο χρόνο, την τέχνη και τον πολιτισμό στην πόλη του Ναυπλίου και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές:

Φωτογραφίες B&G / argolikeseidhseis.gr

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News