Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 13:33
Οικονομία

«Βάζει πόδι» στην Intrakat το Orasis Fund του Τζωρτζ Έλιοτ

«Βάζει πόδι» στην Intrakat το Orasis Fund του Τζωρτζ Έλιοτ | intrakat 4

Νέοι επενδυτές εισήλθαν κατά τη χθεσινή πρεμιέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κεφαλαιακής  διάρθρωσης της Intrakat, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κούτρα.

Συγκεκριμένα, άλλαξαν χέρια δύο «πακέτα», με τα οποία στο  πρώτο παραχωρήθηκαν 4.676.300 δικαιώματα, στην τιμή των 0,01 ευρώ το ένα, ενώ με το δεύτερο, μεταβιβάστηκαν 1.500.000 με την ίδια τιμολόγηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το μεγαλύτερο από τα «πακέτα» των δικαιωμάτων κατέληξε  στο Orasis Fund που διαχειρίζεται ο Τζωρτζ Έλιοτ, ο  οποίος έχει μακρά παρουσία στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι στην ΑΜΚ της Intrakat, με τους όρους έκδοσης 0,5627 νέων μετοχών για κάθε μία παλαιά, διαφαίνεται πώς ανά 1,777 δικαιώματα, δίδεται η δυνατότητα απόκτησης μίας νέας μετοχής, με τίμημα 1,90 ευρώ.

Επομένως, το Orasis fund θα λάβει2,63 εκατ. μετοχές, εισφέροντας 5 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι μετά από την κεφαλαιακή αύξηση θα κατέχει το3,5% της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, το fund του Έλιοτ βγήκε από την αλλαντοβιομηχανία «Νίκας» στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης, όπου κατείχε το3,7% και ή έξοδός του με τίμημα στα 1,24 ευρώ ανά μετοχή, δημιούργησε σημαντικές υπεραξίες της τάξεως του 50%.

Όσον αφορά το δεύτερο «πακέτο» των δικαιωμάτων της Intrakat, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σε εγχώριο θεσμικό χαρτοφυλάκιο, αλλά όπως και να είναι με τα δικαιώματα αυτά μπορεί να αποκτηθούν 844.119 νέες μετοχές, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα  να προκύπτει μια μετοχική θέση της τάξεως του 1,1% στην εταιρία, μετά από την ΑΜΚ.

Τέλος, οι χθεσινές παραχωρήσεις δικαιωμάτων αντιστοιχούν σχεδόν στο 60% της δυνητικής προσφοράς, που μπορεί να γίνει και από  τους άλλους δύο μετόχους, οι οποίοι επίσης θα έχουν μερική συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου, σε σχέση με τα υφιστάμενα ποσοστά τους.

Ειδικότερα, το εκτελεστικό μέλος της εταιρείας Δημήτρης Θεοδωρίδηςπου  κατέχει το 14,44%,  θα εισφέρει 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 7, 4 εκατ. ευρώ που αφορούν την πλήρη κάλυψη της συμμετοχής.

Παράλληλα,   ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Σουρέτης, που κατέχει τώρα το 7,56%, θα εισφέρει 1,94 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,9 εκατ. ευρώ που απαιτεί η πλήρης κάλυψη,  με αποτέλεσμα  να βρεθούν αντίστοιχα στο 12,1% και 6,2% μετά από την ΑΜΚ.

Βέβαια, η Intrakom τουΣωκράτη Κόκκαλη, θα παραμείνει σταθερό σημείο αναφοράς στην Intrakat, η  οποία θα ασκήσει πλήρως,  μέσω θυγατρικής της,  το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου, εισφέροντας 19 εκατ. ευρώ και διατηρώντας το ποσοστό του 36,67%.

Ταυτοχρόνως, σημαντική  παρουσία στην ΑΜΚ θα έχει και το δίδυμο των προερχομένων από την απορροφηθείσα «Γαία», Λουκά Λαζαράκη και Δημοσθένη Στασινόπουλου, καθώς η κοινή τους εταιρεία θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής 10,07% στην αύξηση κεφαλαίου της Intrakat, εισφέροντας 5,2 εκατ. ευρώ, ενώ δεσμεύεται να καλύψει το ίδιο ποσοστό από τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι νέοι επενδυτές που θα μπουν στο μετοχικό σχήμα της Intrakat,  εισφέροντας περί τα 13 εκατ. ευρώ  και αποκτώντας περί το 10%,  συνιστούν ένα έμπρακτο δείγμα εμπιστοσύνης των προοπτικών της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί  να διευρύνει το επιχειρηματικό της αποτύπωμα στον τομέα των έργων υποδομών, των ΣΔΙΤ, όπως επίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το real estate.

πηγή: vradini.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News