Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 17:17
Κόσμος

Βαλτική Θάλασσα: Νεκρός 7χρονος που έπεσε από πλοίο και η μητέρα του που βούτηξε να τον σώσει

Τραγωδία στη Βαλτική Θάλασσα! Ένα αγόρι ηλικίας 7 ετών έπεσε από πλοίο και σκοτώθηκε. Νεκρή και η 36χρονη μητέρα που έσπευσε να σώσει το παιδί της.

Ένα επτάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του αφού έπεσε από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα. Τραγικό θάνατο βρήκε και η ηλικίας 36 ετών μητέρα του παιδιού, η οποία βούτηξε στο νερό για να το σώσει.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης, οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη διπλή τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Μητέρα και γιος βρίσκονταν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό «Stena Spirit», που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Γκντίνια στην Πολωνία με προορισμό το λιμάνι της Καρλσκρόνα στη Σουηδία, με τουλάχιστον 300 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν οι δύο άνθρωποι.

Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε.

Η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, η Agnieszka Zembrzycka, δήλωσε στο δίκτυο TVN 24:

«Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν η τραγωδία οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».

Το πτώμα της 36χρονης μητέρας εντόπισε και ανέσυρε από τη Βαλτική Θάλασσα ένα σουηδικό ελικόπτερο διάσωσης.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News