Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 1:25
Ευ Ζην

Τουρισμός: Αποθέωση για την Μήλο με τα «σμαραγδένια νερά» – Top προορισμός των ταξιδιωτών


Πλησιάζει το καλοκαίρι και ο ειδυλλιακός προορισμός «Έλλαδα» μπαίνει ξανά τη λίστα ταδιωτών από ολόκληρο τον κόσμο για τις διακοπές τους.

Τα ελληνικά νησιά -όπως ισχύει παραδοσιακά- έχουν και φέτος την τιμητική τους, αλλά η Μήλος φαίνεται να κατέχει την πρωτοκαθεδρία για το 2024, καθώς το νησί αποθεώνουν αυστραλιανά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Top προορισμός η Μήλος – Οι χώρες που την αποθεώνουν

Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι το νησί πρόσφατα έχει αποκτήσει φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στις μοναδικές παραλίες και τα μέρη για κολύμπι.

Αυστραλιανά και Βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για τις μοναδικές παραλίες του νησιού και την διαφημίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο

Το κείμενο παραθέτει φωτογραφίες από το Τσιγκράδο, το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, τη Φυριπλάκα, τον Φυροπόταμο, τα Πολλώνια, τον Παπάφραγκα και την Πλάθιενα.

Η παραλία Τσιγκράδο με την θέα που «κόβει» την ανάσα

Το Σαρακήνικο είναι παραλία στη βόρεια ακτή της Μήλου. Η παραλία είναι γνωστή για τα χωρίς βλάστηση λευκά πετρώματα ηφαιστειακής προέλευσης που την περιβάλλουν.

Η παραλία Κλέφτικο είναι μία από τις πιο διάσημες του νησιού. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη λευκών γκρεμών και νησίδων στη θάλασσα που εκτείνονται σε τρεις συνεχόμενους κολπίσκους.

Η Φυριπλάκα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μήλου.

Ο Φυροπόταμος της Μήλου

Τα Πολλώνια βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Εκεί είναι το δεύτερο λιμάνι μετά τον Αδάμαντα.

Ο ειδυλλιακός Παπάφραγκας, είναι η παραλία-«θησαυρός» του νησιού, με τα τιρκουάζ νερά και σπηλιές που κάνουν το μέρος μαγικό.

H Πλαθιένα είναι μια παραλία με ψιλή λευκή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Μοναδικά τα «σμαραγδένια νερά» της Μήλου

Ωστόσο, τη Μήλο εκθειάζουν σε άρθρο τους και οι βρετανικοί Times για τους ιδανικούς προορισμούς κρουαζιέρας και όπως τονίζουν:

«Γνωστή για το ηφαιστειακό τοπίο της και με περισσότερες από 80 παραλίες, στη Μήλο θα βρείτε θαλάσσιες σπηλιές, βότσαλα στο χρώμα του ουράνιου τόξου και σμαραγδένια νερά».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News