Κυριακή 12 Μάιος 2024, 16:25
Πολιτική

Το πρωί της Δευτέρας οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία

Οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας πρόκειται να ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας στις 11.30.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις». Πρόσθεσε ακόμα πως οι σύνδεσμοι χούλιγκαν κλείνουν και ότι οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε περιστατικά οπαδικής βίας. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News