Πέμπτη 27 Ιούνιος 2024, 21:36
Τεχνολογία

Το ονειρικό smart σπίτι σου, είναι εδώ


Πόσες φορές το πρωί δεν έχετε σηκωθεί στο παρά 5’ (αν όχι και στο και 5’), τρέχοντας να φτιάξετε και να πιείτε μια γουλιά καφέ πριν ξεκινήσετε για το γραφείο; Και πόσες φορές δεν έχετε ξεχάσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα, το φως στο δωμάτιο ή την καφετιέρα;  

Για τους 40+, ένα σπίτι όπου θα… «φτιάχνει και καφέ», όπως συνηθίζαμε να λέμε από μικροί, είναι ένα όνειρο. Πόσοι δεν βλέπαμε μικροί τον «Ιππότη της ασφάλτου» και ονειρευόμασταν ότι μια μέρα θα μπορούμε κι εμείς να δίνουμε από μακριά εντολές για να γίνονται πράγματα.

Κυρίως πόσες φορές δεν λαχταρήσατε να μπορείτε με ένα… κουμπί να ανοίξετε το air condition ή το θερμοσίφωνο; Πολλές.  

Στη smart εποχή που ζούμε, όλα αυτά δεν είναι πια όνειρο. Είναι μια δυνατότητα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, πολύ εύκολα.  

Και δεν θα λύσει μόνο προβλήματα του τύπου «ξέχασα τα φώτα ανοιχτά». Θα κάνει την καθημερινότητα καλύτερη, πιο άνετη, πιο εύκολη και κυρίως πιο οικονομική. Γιατί και ενέργεια θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε και χρήματα, αφού ο λογαριασμός ρεύματος δεν θα έρχεται πια «φουσκωμένος».  

Τώρα όλα γίνονται πιο απλά. Μπορεί να μην χειρίζεστε τα πάντα από το… ρολόι όπως ο «Ιππότης της ασφάλτου» αλλά το κάνετε από το κινητό σας. Και το θερμοσίφωνο ανέβετε από μακριά και το κλιματιστικό και τα φώτα κλείνετε.  

Πώς, θα αναρωτηθείτε. Η απάντηση είναι COSMOTE SMART HOME CONNECT. Μια νέα υπηρεσία που έρχεται να κάνει το σπίτι σας «έξυπνο» και τη ζωή σας πιο εύκολη!

Μια εξειδικευμένη ομάδα θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως το σπίτι σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, όπως έκανα κι εγώ.

Αρχικά επισκέφθηκα το κατάστημα της COSMOTE στη γειτονιά μου.

Από την μεγάλη γκάμα προηγμένων Smart Home συσκευών από κορυφαία brands που είχε το κατάστημα -από έξυπνους λαμπτήρες, διακόπτες και έξυπνες πρίζες, θυροτηλέφωνα, αισθητήρες κλίματος, μέχρι έξυπνους θερμοστάτες και κουδούνια πόρτας -, επέλεξα ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν και, μάλιστα, σε προσιτή τιμή για το πορτοφόλι μου.

Οι αγορές μου περιελάμβαναν ένα XIAOMI Smart Doorbell 3 (για να βλέπεις ποιος σου χτυπάει το κουδούνι και να ανοίγεις από το smartphone σου), το GOOGLE Nest Learning Thermostat V3(θερμοστάτης για το air condition και τον θερμοσίφωνα), αλλά και το XIAOMI Mi Smart Power Plug Έξυπνη Πρίζα (για τις ηλεκτρονικές συσκευές μου).

Μάλιστα, οι σύμβουλοι τεχνολογίας του καταστήματος μου έλυσαν κάποιες απορίες γύρω από τις smart τεχνολογίες, βοηθώντας με να επιλέξω αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μου.  

Μέσα σε λίγες ώρες, με πήρε τηλέφωνο ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ώστε να κανονίσουμε ραντεβού με τους εξειδικευμένους τεχνικούς. Τις επόμενες μέρες η ομάδα ήρθε στο σπίτι μου.

Μετά από μια εμπεριστατωμένη μελέτη των χώρων και την εγκατάσταση των «έξυπνων» συσκευών που είχα αγοράσει, οι τεχνικοί ανέλαβαν, επίσης, την ρύθμιση και την παραμετροποίηση του εξοπλισμού μου για να έχω και γρήγορη ταχύτητα από το Wi – Fi μου. Έπειτα, βέβαια, μου έδειξαν τις βασικές λειτουργίες καθώς και τις εφαρμογές που έπρεπε να εγκαταστήσω στο κινητό μου και, πλέον, ανέλαβα “δράση”.

Πλέον γνωρίζω τι ρεύμα «καίω» και για πόση ώρα, για να μην ξεφεύγω και από τον προϋπολογισμό μου. Εξοικονομώ, έτσι, ενέργεια και χρήματα.  

Η Έξυπνη Πρίζα με βοήθησε να κλείνω τις συσκευές που έχω ξεχάσει (πολλές φορές), φεύγοντας από το σπίτι, αλλά και να τις ανοίγω, επιστρέφοντας στο σπίτι.  

Τέλος, ακόμα και να είμαι έξω από το σπίτι, πάντα ξέρω ποιος μου χτυπάει την πόρτα.

Και κάπως, έτσι, έχω το δικό μου “έξυπνο” σπίτι, αφού αναβάθμισα την ζωή μου και επιπλέον είδα την καθημερινότητα μου να αλλάζει προς το καλύτερο, έχοντας το κεφάλι μου ήσυχο.

Εάν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, και εσείς να αλλάξετε την καθημερινότητα σας, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα προς το καλύτερο, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ και να κλείσετε ραντεβού για την υπηρεσία COSMOTE SMART HOME CONNECT ή να το κάνετε online στη σχετική Φόρμα Επικοινωνίας στο cosmote.gr ή στο germanos.gr.  

Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε το 13888.  

Η ώρα να κάνετε τα πράγματα καλύτερα, είναι τώρα!



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News