Κυριακή 19 Μάιος 2024, 15:04
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το Καρναβάλι των Μικρών επιστρέφει δυναμικά στην Πάτρα!

Μετά από την αναγκαστική αναβολή των εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, το Καρναβάλι των μικρών είναι και πάλι εδώ, για να γεμίσει με χαμόγελα, κέφι και διασκέδαση τους πατρινούς, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της αχαϊκης πρωτεύουσας.

Όλα είναι έτοιμα για την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών, που θα ξεκινήσει σήμερα Κυριακή.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν πάνω από 15.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 95 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής και θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα ξεκινήσει στις 11.00 από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Σαρανταποδαρούσα» (ιδέα, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), το «Φεγγάρι» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) και το «Ιγκουάνα» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης), ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα», «Σκυλάκι» και τα δυο μουσικά άρματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, και αστείρευτο κέφι και χαρά.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News