Κυριακή 19 Μάιος 2024, 10:50
Κόσμος

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι είναι υπό κράτηση ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα της Γάζας


Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη (23.11.2023) ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας είναι υπό κράτηση και ανακρίνεται σχετικά με τα στοιχεία που προέκυψαν ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις του ως κέντρο επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι ο Δρ. Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια ήταν επικεφαλής του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ οι μαχητές της Χαμάς έχτιζαν δίκτυο στρατιωτικών υποδομών και αποθήκευαν όπλα μέσα και κάτω από αυτό.

«Στο νοσοκομείο, υπό τη διοίκησή του, υπήρχε εκτεταμένη τρομοκρατική δραστηριότητα της Χαμάς», ανέφεραν οι IDF στην ανακοίνωσή τους.

Ο στρατός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες της κράτησής του αλλά το ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Αμπού Σαλμίγια και ένας αριθμός γιατρών συνελήφθησαν στα ξημερώματα σε σημείο ελέγχου στον δρόμο που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Γάζα.

Η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας, Μάι αλ-Κάιλα, δήλωσε ότι οι συλλήψεις δείχνουν πως το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Reuters



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News