Σάββατο 18 Μάιος 2024, 12:06
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το facebook απλώνει τα δίχτυα του στην ελληνική αγορά – Aγοράζει Πατρινή εταιρεία

Ο τεχνολογικός κολοσσός του Facebook απλώνει τα επιχειρηματικά δίχτυα του και στην Ελλάδα καθώς ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εξαγορά στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η Meta Platforms εξαγοράζει τη μεγάλη ελληνική startup, Accusonus (μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2013 στη Πάτρα και η οποία ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως η οποία εισήγαγε το λεγόμενο AI στη ψηφιακή μουσική παραγωγή και επεξεργασία) από τους ιδρυτές και μετόχους της Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάνε, όπως και τον έτερο μέτοχο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αποτίμηση κινείται μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η συμφωνία μεταξύ της μητρικής του Facebook και της ελληνικής start up θεωρείται «κλειδωμένη» και οι υπογραφές λέγεται ότι έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν.

Η Accusonus έχει αναπτύξει πρωτοποριακές εφαρμογές επεξεργασίας ήχου και απευθύνεται πλέον στην παγκόσμια αγορά. Η Meta Platforms αναμένεται να αποκτήσει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην Accusonus και θα εισφέρει επιπλέον κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της.

Σχεδιάζει επίσης να διατηρήσει τη δραστηριότητα της ελληνικής εταιρείας στην Αθήνα και την Πάτρα, όπου διατηρεί γραφεία η εταιρεία και παράλληλα να θα επενδύσει για την παραιτέρω ανάπτυξή της.

Σήμερα, η Accusonus απασχολεί μια από τις καλύτερες ομάδες πρωτοπόρων ήχου στον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει δύο γραφεία στην Ελλάδα (Αθήνα και Πάτρα) και είναι εγκατεστημένη στη Μασαχουσέτη (ΗΠΑ).


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News