Τετάρτη 29 Μάιος 2024, 12:55
Auto-Moto

Τι αυτοκίνητο αγοράζεις σήμερα μέχρι τα €20.000;

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι τιμές αγοράς των νέων μοντέλων έχουν πάρει εδώ και καιρό τον ανήφορο. Ωστόσο, στην ελληνική αγορά υπάρχουν ακόμη 30 μοντέλα για όλα τα γούστα με τιμή εκκίνησης κάτω από το όριο των €20.000.

Οι επιλογές ξεκινούν με αυτοκίνητα ιδανικά για την πόλη όπως το Hyundai i10, συνεχίζουν με τα δημοφιλή σουπερμίνι όπως το Renault Clio, τα πρακτικά B-SUV που κερδίζουν το ολοένα και περισσότερο κοινό όπως το Dacia Duster Stepway και φτάνουν μέχρι και την κατηγορία των μικρομεσαίων με μοντέλα όπως το Škoda Scala, που διαθέτουν χώρους για όλη την οικογένεια.


Πόλης

Toyota Aygo X

Τα αυτοκίνητα πόλης αποτελούν την ιδανική λύση για ευελιξία μέσα στην αστική «ζούγκλα» ενώ δε θα πουν όχι και σε σύντομες εξορμήσεις. Οι επιλογές στην κατηγορία εξακολουθούν να είναι μπόλικες και αξιόλογες όπως το φθηνότερο Kia Picanto και το ολοκαίνουργιο Toyota Aygo X ή το Suzuki Ignis που έχει τσαγανό και εκτός ασφάλτου και το ολοκληρωμένο Hyundai i10 που θυμίζει σε όλα του μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας.


Σουπερμίνι

Renault Clio

Η μάχη στα σουπερμίνι, της πιο δημοφιλούς κατηγορίας στη χώρα μας, είναι σκληρή. Γεγονός θετικό για τους υποψήφιους αγοραστές μιας και μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 14 μοντέλα που στις βασικές τους εκδόσεις ξεκινούν κάτω από τις €20.000.

Στη βάση βρίσκουμε το Mitsubishi Space Star που συνεχίζει να κατέχει το τίτλο του φθηνότερου μοντέλου της ελληνικής αγοράς. Συνεχίζουμε με τα value for money Suzuki Swift και Hyundai i20, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το Dacia Sandero Streetway που είναι το μόνο που προσφέρει την οικονομική επιλογή διπλού καυσίμου, βενζίνης και LPG.

Ξεχωρίζουν ακόμα το νέο και καλύτερο από ποτέ Škoda Fabia, το best seller Τoyota Yaris, τα φινετσάτα Citroën C3 και Peugeot 208, το Opel Corsa που πάντα αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά και το Renault Clio που έχει ότι χρειάζεται για να πείσει και τους πιο απαιτητικούς. 


Β-SUV

Suzuki Vitara

Η δημοτικότητα των B-SUV έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, πράγμα λογικό καθώς προσφέρουν περισσότερους χώρους και πρακτικότητα από τα σουπερμίνι.

Το ρεπερτόριο κάτω από τις €20.000 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Suzuki Vitara που έχει αποδείξει την αξία του συνδυάζοντας επιδόσεις και ευρυχωρία, το σκληροτράχηλο Dacia Duster και το μικρότερο αλλά πρακτικό Dacia Sandero Stepway με την επιλογή διπλού καυσίμου βενζίνης/LPG να του χαρίζει κορυφαία αυτονομία και οικονομία.


Μικρομεσαία

Hyundai i30

Για εκείνους που αναζητούν περισσότερους χώρους μένοντας συνάμα κάτω από το όριο των €20.000, οι μόνες επιλογές στην ελληνική αγορά σήμερα είναι το Hyundai i30 και το Škoda Scala.

To τελευταίο, προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για επιβάτες, τον κορυφαίο χώρο αποσκευών στην κατηγορία και άνετη οδική συμπεριφορά. Όσο για το κορεάτικο χάτσμπακ, φιγουράρει ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της κατηγορίας, έχοντας στο οπλοστάσιο του ένα ολοκληρωμένο πακέτο και καλύτερες επιδόσεις κάτω από το όριο των €20.000.

Μοντέλο  Τιμή
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 110ps 6MT PREMIUM  €18.890
Škoda Scala AMBITION 1.0 TSI 95 PS  €19.600

 


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News