Κυριακή 19 Μάιος 2024, 11:58
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Θρηνεί η Πάτρα τους δύο νέους – Εντός του αστικού ιστού το 80% των θανατηφόρων τροχαίων

Το 80% των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, συμβαίνουν πλέον εντός του αστικού ιστού των σύγχρονων πόλεων και περιμετρικά των αστικών ζωνών.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Achaia o οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Μαρκουίζος του Ιαβέρη, με αφορμή τους θανάτους δύο νέων παιδιών στην Πάτρα, μέσα σε ελάχιστες ώρες.

Του Γιώργου Μασούρα η μηχανή του οποίου έπεσε πάνω σε κολώνα της Καρόλου και Κορίνθου και του Ντένις Γκιούρα που βρήκε τον θάνατο με το αυτοκίνητο του, στη μίνι περιμετρική.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκουίζο το γεγονός αυτό έχει να κάνει κυρίως με την νοοτροπία που υπάρχει στους Έλληνες οδηγούς και στις νέες γενιές οδηγών που δεν προσέχουν και που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, χωρίς να παίρνουν μέτρα ασφαλείας.

Η βελτίωση των εθνικών οδικών δικτύων με σύγχρονους αυτοκινητόδρομους έχει φέρει σαν αποτέλεσμα, τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων από τους 3.500 ανθρώπους που χάναμε ετησίως στους 1.000.

«Δεν μιλάμε όμως για αριθμούς. Οι 1.000 άνθρωποι που χάθηκαν είναι από οικογένειες που πλέον ντύθηκαν στα μαύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News