Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 14:36
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ. Κινητοποιήθηκαν πέντε αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Μελισσουργό.

Στις πυρκαγιές που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και οι εθελοντές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα αναφέρεται σε ανάρτηση του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η άμεση επέμβαση τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτησή τους, χωρίς να προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις».,

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κικίλια:

«Θέλω να πω πολλά μπράβο στους πυροσβέστες μας, τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, αλλά και στους εθελοντές μας, που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το τελευταίο 24ωρο πάνω από 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές άρχισαν να εκδηλώνονται σχεδόν ταυτόχρονα μετά το μεσημέρι, ωστόσο η άμεση επέμβαση τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτησή τους, χωρίς να προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και είμαστε δίπλα τους».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News