Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 21:39
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι πυρκαγιές σε Μελισσουργό και Λαγκαδά


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυρκαγιές σε αγροτοδασική έκταση στον Μελισσουργό και σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς δεν έχουν ενεργό μέτωπο.

Μεγάλες διαστάσεις πήρε, νωρίτερα, η φωτιά στον Μελισσουργό, που έφτασε στα όρια του νομού Χαλκιδικής. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Πολλές επικίνδυνες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Σκληρές μάχες

Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες μέχρι τώρα ήταν η σημερινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία με πολλές επικίνδυνες πυρκαγιές να εκδηλώνονται σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα από το μεσημέρι οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες για να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Άμεση επέμβαση

Εννέα από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν άμεσα και έγκαιρα να τις περιορίσουν, προτού απειλήσουν κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Χέρσο Κιλκίς: εκδόθηκε 112 απομάκρυνσης και επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη
2. Ελευθεροχώρι Πέλλας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη
3. Άγιος Θωμάς Λάρισας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησε 1 ελικόπτερο
4. Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: Επιχείρησαν 3 αεροσκάφη
5. Ακόντιο Λειβαδιάς: Επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα
6. Καινούργιο Αγρινίου: Επιχείρησαν 2 ελικόπτερα
7. Οινόφυτα (Τανάγρα): 1 αεροσκάφος
8. Τσελεπάκος Τρίπολης: 1 ελικόπτερο

Αυτή την ώρα, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα (15 οχήματα με 37 πυροσβέστες, μια ομάδα δασοκομάντος, ένα ελικόπτερο και 9 αεροσκάφη που τον συντονισμό τους πραγματοποιεί το Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ), για πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Μελισσουργό Θεσσαλονίκης και εξελίχθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο 51 πυρκαγιές.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News