Κυριακή 12 Μάιος 2024, 20:43
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο μετά από καταγγελία της συντρόφου του για κακοποίηση και μαστροπεία


Στη σύλληψη 42χρονου άνδρα προχώρησε χθες το πρωί η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταγγελία της 40χρονης συντρόφου του ότι την εξανάγκαζε να εκδίδεται και της ασκούσε σωματική βία.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ Μακεδονία και συνελήφθη, ενώ επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και συμφωνιών που επικυρώθηκαν από συμβολαιογράφο, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, και παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Πιο αναλυτικά, προηγήθηκε καταγγελία της 40χρονης, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου ανέφερε σε βάρος της αδικήματα που αφορούν στη γενετήσια εκμετάλλευση.

Είχε ξαναγίνει καταγγελία εις βάρος του και του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσία ψυχολόγου των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης, η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρούσε δεσμό και συζούσε με τον 42χρονο, ο οποίος επανειλημμένα είχε ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, καθώς και ότι ο ίδιος την εξανάγκαζε από την αρχή της σχέσης τους να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι, βάσει Απόφασης του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, μετά από προηγούμενη καταγγελία οικογενειακής βίας που είχε γίνει τον Απρίλιο στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, είχαν επιβληθεί στον δράστη περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρεπόταν να διαμένει στην οικία της παθούσας και να την προσεγγίζει, σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News