Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 5:32
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του «εξορκιστή» και του βοηθού του

Στις 8 Μαΐου του 2023 αναμένεται να διεξαχθεί τελικά η δίκη του «εξορκιστή» της Θεσσαλονίκης και του βοηθού, καθώς η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε, λόγω απουσίας συνηγόρου.

Ο 38χρονος «εξορκιστής» αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού», επικεφαλής της αίρεσης, αλλά και ο 24χρονος βοηθός του, είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022, στον χώρο που λειτουργούσε ως “αίθουσα λατρείας” της “Εκκλησίας των Εθνών” στη Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους είχαν οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.

Για σήμερα, 14 Νοεμβρίου, είχε οριστεί η τακτική δικάσιμος, παρόλα αυτά λόγω απουσίας της δικηγόρου τους, ζήτησαν αναβολή και η δίκη ορίστηκε για τις 8 Μαΐου 2023.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, δεν απάντησαν σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.

Η δράση της αίρεσης “Εκκλησίας των Εθνών” είχε προκαλέσει σάλο με τους υποτιθέμενους “εξορκισμούς” στην Θεσσαλονίκη. Πολλές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η συγκεκριμένη αίρεση είχε προχωρήσει και σε τελετή “εξορκισμών” στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News