Κυριακή 30 Ιούνιος 2024, 12:30
Ελλάδα

Ταξί: Πλήρωσε 20 ευρώ για μια διαδρομή 10 λεπτών – Τι καταγγέλλει στο MEGA


Η Ελεονώρα είχε έρθει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και θέλοντας να πάει στο Γαλάτσι πήρε ένα ταξί από το Πεδίον του Άρεως. Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο MEGA, ο Αθηναίος ταξιτζής την εξαπάτησε καθώς την χρέωσε 20 ευρώ για διαδρομή που δεν ξεπερνάει τα 7,60 ευρώ.

«Ο οδηγός ταξί, για πότε μου κατέβασε τη βαλίτσα στο πεζοδρόμιο, μου έδωσε τα ρέστα και έφυγε, ούτε που το κατάλαβα! Στη διαδρομή με ρωτούσε από ποιο δρόμο να πάει και του είπα ότι ‘δεν γνωρίζω από Αθήνα’. Ο οδηγός μού ζήτησε 20 ευρώ για μια απόσταση 10 λεπτών και δεν είχε και κίνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Να μην φοβάστε να καταγγέλλετε τους οδηγούς στα σωματεία»

Ο Γιώργος Μπάτσος, πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής, δήλωσε πως αυτό που συνέβη στην γυναίκα από την Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτο.

«Αυτούς εμείς δεν τους θεωρούμε συνάδελφους, δεν είναι επαγγελματίες. Ως κλάδος έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία να αυστηροποιηθούν οι ποινές στους παραβάτες ταξιτζήδες. Για να κάνει κάποιος το επάγγελμα του ταξιτζή, πρέπει να έχει ειδική κάρτα. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δουλεύουν με παράνομες κάρτες», όπως λέει.

«Έχουμε ακούσει για περιστατικό που πήρε ένας ταξιτζής  πελάτη από κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι του Πειραιά και τον χρέωσε 300 ευρώ για να τον πάει στο Παγκράτι! Πρέπει πάντα να παίρνουμε την απόδειξη, γιατί εκεί αναγράφεται και η πινακίδα του ταξί και έχουμε όλα τα στοιχεία», εξηγεί και υπογραμμίζει πως «στο ταξί πλέον δεν μπορεί να αρνηθεί ο οδηγός στον πελάτη να πληρώσει με κάρτα. Να μην φοβούνται οι πολίτες να καταγγέλλουν τους οδηγούς ταξί στα σωματεία».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News