Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 19:09
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος ισχυροποίησε τον Τσίπρα με την «πισώπλατη μαχαιριά»

Ένα ισχυρό πλήγμα υπέστη η «αστική αυτοπεποίθηση» του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τις έντονες αντιδράσεις των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι χαρακτηρισμοί ανασφαλής, τακτικιστής, αλλά και η διαπίστωση ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επιλογή συνεργατών πυροδότησαν μια άνευ προηγουμένου αντίδραση.

Μια αντίδραση που ανάγκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με ανάρτηση του στο facebook να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα εννοούσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και γιατί προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις. Όσο για την αναφορά του ότι δεν γοητεύτηκε από την υπουργική καρέκλα γιατί δεν έχει ανασφάλειες, αφού έχει πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500 και σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 και άρα έχει μια «αστική αυτοπεποίθηση», που θεωρήθηκε από πολλούς ως ύβρης αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών φοίτησε σε δημόσια σχολεία.

Ότι και να ήθελε να πετύχει πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους χαρακτηρισμούς που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα κατάφερε τελικά το αντίθετο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από αυτή την ιστορία ακόμα πιο ισχυρός και έχοντας συσπειρώσει γύρω του ακόμα και στελέχη που μέχρι πρότινος βρισκόντουσαν απέναντι του.

Click4more: Τα μαζεύει ο Τσακαλώτος για Τσίπρα μετά τον σάλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατ’ αρχήν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηθελημένα ή αθέλητα έβαλε αυτογκόλ στην αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στους προεδρικούς και την Ομπρέλα αφού οι απόψεις του δεν είχαν πολιτικές αναφορές, αλλά προσωπικά σχόλια. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι οποίες πολιτικές ενστάσεις έχουν ακουστεί δημόσια σχετικά με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα -για εκλογή από την βάση του νέου προέδρου και της ΚΕ -δεν έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα, καθώς όλοι τις θεωρούσαν αναμενόμενες.

Στελέχη από την προεδρική τάση μιλούν, ωστόσο,  για «πισώπλατη μαχαιριά» του επικεφαλής των «53» στον Αλέξη Τσίπρα .την στιγμή μάλιστα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει τους τόνους της αντιπαραθέσης με την κυβέρνηση. Πολλοί, μάλιστα, παρατηρούσαν ότι την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας γυρνάει την Ελλάδα προωθώντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι ασχολούνται μόνο με τις εσωκομματικές διαδικασίες και τις καρέκλες στο κόμμα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα όπως είναι φυσικό έγιναν έξαλλοι καθώς θεώρησαν ότι όχι μόνο τους απαξιώνει, αλλά τους συγκρίνει και με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει για μια σειρά από λόγους.

Click4more: Καρανίκας κράζει Τσακαλώτο: «Είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985»

Η αναφορά στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια δεν ήταν μόνο ατυχής αλλά και ερειστική αφού έτσι κατάφερε να ξεσηκώσει σύσσωμη την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους της αριστεράς, που είναι υπερήφανοι για την δημόσια εκπαίδευση που έχουν λάβει.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχολίασε καμία από τις αναφορές του συντρόφου του, παρά το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί στην Κουμουνδούρου υπήρχε διάχυτος εκνευρισμός από πολλά στελέχη.

Το περίεργο είναι ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατάφερε να εκνευρίσει ακόμα και τους συντρόφους του της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αφού οι περισσότεροι  κατάλαβαν πολύ γρήγορα ότι η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα τους γυρνούσε «μπούμερανγκ». Όπως και έγινε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News