Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 16:28
Ελλάδα

Συνελήφθη στη Μάνη ο Κορκονέας μετά την αναίρεση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας που εκτελούσαν ένταλμα μετά την αναίρεση για δεύτερη φορά του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Ο Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο προκειμένου να κριθεί εκ νέου το ζήτημα του ελαφρυντικού

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δεν έφερε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό σπάζοντας τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για τέταρτη φορά στο εδώλιο

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αναγνώριση του ελαφρυντικού από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να… σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία ο Κορκονέας είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή, και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού σύννομου βίου στον κατηγορούμενο Κορκονέα.

Το γεγονός αυτό οδηγεί εκ νέου για τέταρτη φορά τον πρώην ειδικό φρουρό ενώπιον της δικαιοσύνης , που καλείται να αποφανθεί για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του. Μετά την αναίρεση εξαφανίζεται η απόφαση του Εφετείου και αναβιώνει η πρωτόδικη απόφαση για τον καταδικασθέντα.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News