Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 2:02
Ελλάδα

Σύνδεση της φονικής συμπλοκής στον Πειραιά με το μακελειό στη Λούτσα βλέπουν τα τουρκικά μέσα


Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τουρκικών συμμοριών που συνδέονται με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Μπαρίς Μπογιούν βλέπουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης πίσω από την προχθεσινή αιματηρή συμπλοκή σε σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν εμπλέκονταν και σε διακίνηση ναρκωτικών σε Ελλάδα και Γαλλία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Halk TV αναφέρει ότι «η αιματηρή αναμέτρηση μεταξύ συμμοριών στην Τουρκία μεταφέρθηκε και πάλι στο εξωτερικό» προσθέτοντας ότι «μετά τις δολοφονίες μεταξύ δύο συμμοριών, αυτή τη φορά τα όπλα πήραν τον λόγο στην Ελλάδα. Ο Γιλντιράι Οζτουρκ και ο Μεχμέτ Μπάικουρτ έγιναν στόχος ένοπλης επίθεσης σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά. Οι Όζτουρκ και Μπάικουρτ έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση».

Στο ρεπορτάζ του τουρκικού μέσου γίνεται επίσης σύνδεση της φονικής συμπλοκής στο σούπερ μάρκετ με το μακελειό στη Λούτσα πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρεται, «μετά τη δολοφονία έξι ανθρώπων του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα πέρυσι, ένα ακόμη σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες. Πριν από λίγο καιρό δολοφονήθηκε ο αδελφός του Γιλντιράι Οζτουρκ, Μπουράκ. Λίγο μετά τη δολοφονία αυτή, δολοφονήθηκε ο πατέρας των ανθρώπων που σκότωσαν τον Οζτουρκ».

Η εφημερίδα Hurriyet, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα και επικαλούμενη δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου αφήνει επίσης υπόνοιες ότι το περιστατικό στον Πειραιά συνδέεται με την αιματηρή ενέδρα στη Λούτσα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο αρχιμαφιόζος Μπαρίς Μπογιούν – ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα στην Ιταλία – εδώ και καιρό βρίσκεται σε σύγκρουση με την επονομαζόμενη αντίπαλη συμμορία των «Ντάλτον», με την οποία κάποτε συνεργαζόταν. Αποκορύφωμα της σύγκρουσης αυτής ήταν το μακελειό στη Λούτσα.

Ποιος είναι ο Μπαρίς Μπογιούν

Το όνομα του Μπάρις Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Το όνομά του έχει εμπλακεί και για κοινή δράση με άτομο του περιβάλλοντος του έτερου γνωστού αρχιμαφιόζου Σεντάντ Πεκέρ, που μέσω του Twitter προέβαινε για μία περίοδο σε αποκαλύψεις σκανδάλων κατά στελεχών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν εμπλέκονταν επίσης σε διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Η ομάδα «Ντάλτον» έχει αναπτύξει δράση στα Βαλκάνια, στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δραστηριοποιείται κυρίως στο εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών, στο λαθρεμπόριο όπλων, στη διακίνηση μεταναστών, στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και στην εκτέλεση πληρωμένων συμβολαίων θανάτου.

Σύμφωνα με αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ ο Μπαρίς Μογιούν καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News