Κυριακή 28 Απρίλιος 2024, 6:40
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σύλλογος Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης»: «Ο Υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να αναιρεί» – Τι λένε για τα ανακοίνωση περί συμβασιούχων

«Με θλίψη και αγανάκτηση μαθαίνουμε ότι ο Υπουργός Υγείας σε επισκέψεις του σε Νοσοκομεία, αναιρεί όσα είχαν ειπωθεί από την πλευρά του, όσον αφορά το μέλλον των Συμβασιούχων στη Συνάντηση που είχε το Σωματείο μας με τον Υπουργό κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο μας».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το μέλλον των συμβασιούχων.

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση σημειώνουν τα εξής: «Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι ο Υπουργός είπε ξεκάθαρα, για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) θα πάρουν παράταση μέχρι τέλος του χρόνου και ότι σταματά το καθεστώς των εργολάβων.

Για τους Συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ είπε ότι προσπαθούν να βρεθεί λύση για να μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές, σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Επίσης ανέφερε ότι κανένας επικουρικός συμβασιούχος δεν θα απολυθεί και θα υπάρχουν παρατάσεις, γιατί οι ανάγκες στο ΕΣΥ είναι μεγάλες.

Αυτά ειπώθηκαν δια στόματος του Υπουργού και όχι από το Σωματείο μας.

Να τονίσουμε ότι στη Συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό παρόντες ήταν και ο Διοικητής της 6ης ΥΠε, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας,αλλά και εκπρόσωποι από όλες τις κατηγορίες των Συμβασιούχων(Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, 3μηνίτες επικουρικοί).

Δεν είχαμε στόχο να κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά τον Υπουργό, αλλά ούτε και εμάς συνδικαλιστικά.
Ο Υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να αυτοαναιρείτε, δεν έχει όμως το δικαίωμα να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα το εργασιακό μέλλον χιλιάδων Συμβασιούχων, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια, υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας και μισθολογικής στασιμότητας.

Αυτή η ανακολουθία, πολύ πιθανό να υποκρύπτει και κάποια κρυφή ατζέντα που φαίνεται να υπάρχει για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας».

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News