Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024, 6:44
Auto-Moto

Subaru, λανσάρει τρία νέα SUV μέχρι το 2026


Όπως έγινε γνωστό, η Subaru, έως και το 2026 αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τρία νέα, ηλεκτρικά SUV, αξιοποιώντας τη συνεργασία που υπάρχει με την Toyota.

Το τελευταίο οικονομικό έτος, η Subaru είδε τα λειτουργικά της κέρδη να εκτοξεύονται κατά 75%, αποτέλεσμα που γέμισε ικανοποίηση τους επιτελείς της ιαπωνικής φίρμας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο CEO της Subaru, Atsushi Osaki, γνωστοποίησε την πρόθεση της φίρμας για το λανσάρισμα των τριών νέων, αμιγώς ηλεκτρικών SUV, όπως μετέδωσε το Automotive News Europe.

Η Subaru έχει θέσει ως στόχο να πουλά 600.000 EV ετησιώς έως το 2030

Subaru Crosstrek

Φάνηκε μάλιστα αρκετά αισιόδοξος για τα νέα πρότζεκτ, τονίζοντας πως η συνεργασία με την Toyota δύναται να μειώσει οποιοδήποτε ρίσκο. «Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και στο εξής με τα EV. Αν αποφασίζαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας, θα ήταν μια επιλογή με μεγάλο ρίσκο. Μιλήσαμε με την Toyota και συμφωνήσαμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο αναπτύσσοντας από κοινού τα νέα μοντέλα», δήλωσε με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τονίστηκε πως παρά τη στροφή της εταιρείες στις εξηλεκτρισμένες προτάσεις, δεν θα σταματήσει η διάθεση των θερμικών της μοντέλων. «Θεωρούμε σημαντικό να πουλάμε ταυτόχρονα και αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και γι’ αυτό θα επεκτείνουμε την γκάμα των υβριδικών προϊόντων μας», ανέφερε ο Osaki.

Παρά την πτώση των πωλήσεων στα EV, ειδικά στις ΗΠΑ, η Subaru δεν πτοείται, έχοντας θέσει ως στόχο το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αφορά εξηλεκτρισμένες προτάσεις. Με άλλο λόγια, ευελπιστούν πως θα πωλούν 600.000 ηλεκτρικές μονάδες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το περασμένο έτος πούλησαν μόλις 14.000.

Subaru Concept EV

Για να μπορέσει αν επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της, η Subaru πέρα από το λανσάρισμα των τριών νέων SUV σχεδιάζει να προσθέσει άλλα τέσσερα EV στην γκάμα της μέχρι το τέλος του 2028.

Προτίθεται δε να τα κατασκευάσει μόνη της, χωρίς τη συμβολή της Toyota, ιδίως σε περίπτωση που μέχρι τότε αυξηθεί η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 





πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News