Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024, 1:39
Flashback

Stevie Wonder: Το προφητικό τραγούδι που τον ξύπνησε από το κώμα

Όταν ο Stevie Wonder έπεσε σε κώμα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, μόνο η δύναμη της μουσικής ήταν εκείνη που κατάφερε να τον ξυπνήσει.

Για τον Stevie Wonder, η αγάπη του για τη μουσική ήταν τόσο δυνατή που κυριολεκτικά τον επανέφερε στη ζωή.

Φανταστείτε ένα τραγούδι τόσο δυνατό που θα μπορούσε να επιτελέσει ένα ιατρικό θαύμα. Οι επιδράσεις που μπορεί να έχει η τέχνη στο ανθρώπινο σώμα έχουν μελετηθεί επανειλημμένα, αλλά παραμένουν ακόμα ένα μυστήριο.

Σίγουρα, οι γιατροί μπορούν να δουν πώς αντιδρά ο εγκέφαλος σε τραγούδια, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η μουσική μπορεί να επηρεάσει το πνεύμα είναι ένα θαύμα που δεν θα κατανοήσουν ποτέ πλήρως.

Ήταν 6 Αυγούστου 1973. Ο Stevie Wonder είχε μόλις κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του «Innervisions» τρεις ημέρες νωρίτερα και έδινε μία συναυλία στο Greenville της Νότιας Καρολίνας.

Στον δρόμο για το σπίτι, εξαντλημένος από την αδρεναλίνη της παράστασης, κοιμόταν στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου, ενώ ο φίλος του οδηγούσε.

Καθώς περνούσαν δίπλα από φορτηγά φορτωμένα με κορμούς δέντρων, ξαφνικά, ένα από τα φορτηγά φρενάρει απότομα και ο οδηγός δεν μπορούσε να αντιδράσει αρκετά γρήγορα. Ένας κορμός διαπέρασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και χτύπησε τον Stevie Wonder κατευθείαν στο κεφάλι.

Ήταν ένα χτύπημα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Ο Stevie Wonder τραυματίστηκε σοβαρά, βγήκε από τα συντρίμμια αναίσθητος και καλυμμένος με αίματα. Υπέστη σοβαρή διάσειση και έμεινε σε κώμα για δέκα ημέρες.

Ο κόσμος φοβούνταν για τη ζωή του. Τα στατιστικά για τα κώματα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό δεν ξυπνά ποτέ ή, τουλάχιστον, δεν ανακτά την κινητικότητά του.

Ενώ ο Wonder παρέμενε αναίσθητος, μία σειρά ανήσυχων φίλων και αγαπημένων προσώπων τον επισκέφθηκαν και προσπάθησαν να του μιλήσουν, ελπίζοντας να πάρουν κάποια ανταπόκριση.

Μια μέρα, ο φίλος του και διευθυντής της περιοδείας του, Ira Tucker, μπήκε στο δωμάτιο.

«Θυμάμαι όταν έφτασα στο νοσοκομείο στο Winston-Salem… Άνθρωπε μου, δεν μπορούσα καν να τον αναγνωρίσω. Το κεφάλι του ήταν πρησμένο πέντε φορές από το κανονικό μέγεθος. Και κανένας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του», ανέφερε.

Αλλά αντί να του μιλήσει απλώς, ο Ira Tucker χρησιμοποίησε το πράγμα που ο Stevie Wonder αγαπούσε περισσότερο, με την ελπίδα να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ήξερα ότι του αρέσει να ακούει μουσική σε πολύ δυνατή ένταση, και σκέφτηκα ότι ίσως αν φωνάξω στο αυτί του, ίσως να το ακούσει. Ο γιατρός μου είπε να το δοκιμάσω, δεν θα τον έβλαπτε», εξήγησε.

Την πρώτη φορά δεν πήρε καμία αντίδραση, αλλά φαινόταν ότι ήταν απλώς το λάθος τραγούδι.

«Την επόμενη ημέρα γύρισα πίσω και πλησίασα στο αυτί του και τραγούδησα το “Higher Ground”», είπε ο Tucker.

Το τραγούδι μόλις είχε κυκλοφορήσει στο νέο άλμπουμ του Stevie Wonder και αμέσως αποδείχθηκε προφητικό.

Το «Higher Ground» μιλάει για τη μετενσάρκωση και το να σου δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που μου έδωσε την ευκαιρία να το δοκιμάσω ξανά», τραγουδά ο Wonder, ευχαριστώντας τον Θεό για μία δεύτερη ευκαιρία στη Γη.

Καθώς ο Tucker του τραγουδούσε το τραγούδι, οι στίχοι του είχαν σαν μαγική επίδραση, καθώς ο Stevie Wonder ξαφνικά άρπαξε αυτή την ευκαιρία για ζωή.

«Το χέρι του ήταν ακουμπισμένο στο μπράτσο μου και μετά από λίγο τα δάχτυλά του άρχισαν να κινούνται στον ρυθμό του τραγουδιού. Είπα: “Ναι! Ναι! Αυτός ο τύπος θα τα καταφέρει!”», περιέγραψε ο Tucker, καθώς η δύναμη του τραγουδιού και η αγάπη του Wonder για τη μουσική τον επανέφεραν στη ζωή.

Αυτό άλλαξε για πάντα τη σχέση του Stevie Wonder με εκείνο το τραγούδι.

Όπως είπε ο ίδιος: «Έγραψα το “Higher Ground” πριν από το ατύχημα. Αλλά κάτι πρέπει να μου έλεγε ότι κάτι θα συνέβαινε για να με κάνει να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα και να συνέλθω.»

Καθώς ανάρρωνε και επέστρεψε στη δουλειά, την καριέρα και τη ζωή του, απέκτησε μία εντελώς διαφορετική στάση στη ζωή του.

«Αυτή είναι σαν τη δεύτερη ευκαιρία μου για ζωή, για να κάνω κάτι ή για να κάνω περισσότερα και να εκτιμήσω το γεγονός ότι είμαι ζωντανός», σημείωσε.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News