Σάββατο 29 Ιούνιος 2024, 8:42
Lifestyle

Σταμάτης Κραουνάκης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: Έκανε κακό στον εαυτό της, εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το «Πρόστιμο»


Ο Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε στο «Στούντιο 4» και μίλησε για τη γνωριμία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και για τον κρυφό της έρωτα με τον Γιώργο Ηλιάδη, που «έφυγε» κι αυτός από τη ζωή.

Με αφορμή τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, Γιώργου Ηλιάδη, ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στην αξέχαστη πρωταγωνίστρια, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Έχω ζήσει μερικά από αυτά τα πράγματα της Αλίκης λόγω της στενής μου φιλίας με τη Νινέτα Λεμπέση, που ήταν δικός της άνθρωπος και παρούσα σε όλα αυτά τα γεγονότα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σήμερα και ίσως έχει σημασία: πρέπει να ζούμε τη ζωή και τους έρωτες κανονικά, φτάνει να είμαστε υπόδουλοι του ποιοι είμαστε.

Έκανε κακό στον εαυτό της. Εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το «Πρόστιμο» και λέει η Αλίκη στο στούντιο: το πλήρωσες το πρόστιμο, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλαξε τον στίχο. Το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη ζωή είναι να μην αφήνουμε τους έρωτες να φεύγουν σαν το νερό μέσα από τα δάχτυλα.

Εγώ νομίζω ότι ντρεπόμαστε την πληγή, γι’ αυτό τα κάνουμε όλα αυτά. Τρομοκρατούμαστε στην πιθανότητα της ήττας ή μίας προδοσίας. Η ζωή όμως χωρίς αυτά είναι ένα τίποτα», υπογραμμίζει ο Σταμάτης Κραουνάκης κλείνοντας το θέμα.

 

Σχετικά με τον δημόσιο διάλογο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Μιλτιάδη Καραγάτση και το πολιτικά ορθό στα κλασικά πλέον κείμενά του, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τόνισε:

«Παιδιά, ο Ελύτης δεν έγραφε σεξιστικά; Σούπερ σεξιστικά! Έλεος! Ο Εμπειρίκος και ο Εγγονόπουλος; Ο «Μεγάλος Ανατολικός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πορνό! Κοσμά Πολίτη έχουμε διαβάσει; Επίσης τίγκα στον ερωτισμό. Τι να κάνουμε τώρα; Η αμορφωσιά τα δημιουργεί αυτά. Από την αγωνία μας να είμαστε politically correct έχουμε χάσει τη μπάλα, τη ζωή και τις σχέσεις μας», απαντά ο Σταμάτης Κραουνάκης για τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πολιτική ορθότητα στην ελληνική λογοτεχνία.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News