Σάββατο 29 Ιούνιος 2024, 7:28
Πολιτική

Σπίρτζης για «μαύρα ταμεία»: «Παροτρύνω Κασσελάκη κι Αποστολάκη να πάνε εισαγγελέα» – «Δεν είναι ναυτικό ο ΣΥΡΙΖΑ»


Κασσελάκης κι Αποστολάκης «να πάνε στον εισαγγελέα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη, σχολιάζοντας τα όσα είπαν οι πρώτοι για τα «μαύρα ταμεία», ξεσηκώνοντας «θύελλες» στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο ΟPEN το πρωί της Τετάρτης (26.06.24).

«Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε, ενώ άφησε «μπηχτή» για τον κ. Αποστολάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη».

Για τις αποχωρήσεις των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «είναι πραγματικά τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει πάρα πολλοί με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παρατήρησε ότι «έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, όσοι δεν μιλούν εγώ απορώ με τους συντρόφους μου που δεν μιλούν», δηλαδή και βουλευτές και στελέχη. «Εγώ δεν θα ακολουθήσω μια τέτοια διαδρομή. Η ενασχόληση με την πολιτική, δεν είναι κατά τη γνώμη μου ούτε καριέρα ούτε επάγγελμα. Μηχανικός είμαι στο γραφείο μου είμαι και δεν πρόκειται να σιωπήσω».

Και συνέχισε: «Κάποιοι το μόνο που επιδιώκουν προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να κατασκευάζουν συνέχεια εσωτερικούς εχθρούς… Που αποσκοπεί; Αποσκοπεί στο να δημιουργεί εσωστρέφεια και να μην απολογηθεί ο κ. Κασσελάκης για την ήττα των Ευρωεκλογών» σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος εκτίμησε ότι «η ήττα των Ευρωεκλογών ήταν πάρα πολύ μεγάλη».

Για κάθε στέλεχος που διαφοροποιείται, «στοχοποιείται και με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης και σχολίασε για τον κ. Κασσελάκη πως «οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες του στις Ευρωεκλογές».

«Σήμερα είναι αναγκαιότητα οι προοδευτικές δυνάμεις να συγκλίνουν και να εκφραστούν ενιαία» ανέφερε ακόμη για το ενδεχόμενο μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς, ενώ πρέπει να υπάρχει κανένας αποκλεισμός υπογράμμισε, ακόμη και για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Αντίθετα, «ο ηγέτης αυτού του φορέα θα εκλεγεί από τη βάση» εξήγησε και χαρακτήρισε ως «χαρισματική προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτοί που ήταν στην ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους είναι σήμερα στην Νέα Αριστερά» περιέγραψε, λέγοντας ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να συμμετάσχει στον νέο φορέα, εάν συμφωνήσει με το πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί. Σε κάθε περίπτωση, «δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει» ο ενιαίος φορέας, ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, ενώ «παροτρύνω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτά που κάνει», κατέληξε.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News