Πέμπτη 16 Μάιος 2024, 23:49
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

«Σπαρτιάτες» Πάτρας: Τα… αόρατα γραφεία και οι βουλευτές που δεν έχουν αναπληρωματικούς – Η τακτική που οδήγησε στη Βουλή

Ηταν το σχέδιο τέτοιο. Να μην προκαλέσουν «τρόμο» στο πολιτικό σύστημα προ των εκλογών. Κάπως έτσι αποφασίσθηκε να παρουσιάσουν οι «Σπαρτιάτες» μόνο έναν υποψήφιο σε κάθε μια από τις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Β’ Θεσσαλονίκης που είχε τρεις υποψήφιους βουλευτές.
Δεν ήθελαν να προκαλέσουν και κυρίως μέλημά τους ήταν να δώσουν την εντύπωση ότι με μόλις 61 υποψήφιους σε όλη την χώρα, δεν θα είχαν τύχη στις κάλπες της Κυριακής.

Οι «Σπαρτιάτες» εμφανίσθηκαν επίτηδες «ακίνδυνοι» μέχρις ότου ανάψει ο Αρειος Πάγος το πράσινο φως της συμμετοχής τους στις προχθεσινές εκλογές. Η παραπλάνηση έπιασε τόπο και η συνέχεια είναι γνωστή. Εδωσε «γραμμή» μέσα από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης και το ακροδεξιό μόρφωμα μπήκε άνετα στη Βουλή με 12 βουλευτές (όλοι άνδρες).

Δύο εξελέγησαν στη Δυτική Ελλάδα. Ο Γιώργος Ασπιώτης στην Αχαΐα και ο Διονύσης Βαλτογιάννης στην Αιτωλοακαρνανία, κουμπάρος του γνωστού «Χρυσαυγίτη» πρώην βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

«Σπαρτιάτες» Πάτρας: Τα... αόρατα γραφεία και οι βουλευτές που δεν έχουν αναπληρωματικούς - Η τακτική που οδήγησε στη Βουλή

Ο Γιώργος Ασπιώτης έγινε ξαφνικά βουλευτής!

 

«Σπαρτιάτες» Πάτρας: Τα... αόρατα γραφεία και οι βουλευτές που δεν έχουν αναπληρωματικούς - Η τακτική που οδήγησε στη Βουλή

Ο Διονύσης Βαλτογιάννης (αριστερά) με τον Κώστα Μπαρμπαρούση

Τα στελέχη των Σπαρτιατών της Αχαΐας δούλεψαν προεκλογικά με εντελώς αόρατο τρόπο, αποφεύγοντας τα τηλεφωνήματα και γενικά τους σύγχρονους, ηλεκτρονικούς τρόπους επικοινωνίας. Διαθέτουν και γραφεία στην Πάτρα, αλλά δεν αποκαλύπτουν τη διεύθυνση.

Χθες, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε με στέλεχος των Σπαρτιατών, γνωστό από την εποχή της «Χρυσής Αυγής», αλλά ήταν σφίγγα: «Είμαστε στο γραφείο και αποτιμάμε το αποτέλεσμα. Ο,τι θέλετε να ρωτήσετε να το πούμε από κοντά, όχι από το τηλέφωνο. Αύριο (σήμερα) θα κάνουμε μια πρώτη επίσημη τοποθέτηση για την εκπροσώπηση της Αχαΐας στη Βουλή και το πλαίσιο των μελλοντικών δράσεων και παρεμβάσεών μας στην τοπική κοινωνία…».

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News