Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 1:53
Ευ Ζην

Sisu: Αποκαλύφθηκε το μυστικό των Φινλανδών που τους κάνει τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο


Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Φινλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας.

Το μυστικό της βρίσκεται στο Sisu, το οποίο μπορεί να θυμίζει πιάτο από την ιαπωνική κουζίνα αλλά δεν είναι.

Πρόκειται για τη φιλοσοφία της ζωής των Φινλανδών, που τους βοηθά να πετύχουν όλους τους στόχους, τους.

Η λέξη δεν έχει κυριολεκτική μετάφραση, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναφέρεται σε μια σειρά πραγμάτων και συμπεριφορών, που αποτελούν μέρος της θετικής νοοτροπίας και της νοοτροπίας της επιτυχίας και της ανάπτυξης, ένα από τα μυστικά της σκανδιναβικής χώρας που έχει βοηθήσει τους ανθρώπους της να χτίσουν πιο ευχάριστες, ευτυχισμένες και επιτυχημένες ζωές.

O όρος έγινε ευρέως γνωστός τη δεκαετία του 1940

Σύμφωνα με τον ιστότοπο This is Finland, ο όρος άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1940, όταν ένα άρθρο των New York Times προσπάθησε να εξηγήσει τι ήταν το Sisu και γιατί είχε γίνει η βάση πάνω στην οποία οι Φινλανδοί έχτισαν τη ζωή τους.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ λέει ότι η επιτυχία και η ευτυχία πάνε χέρι-χέρι και ότι μπορούμε να επιτύχουμε και τα δύο μέσω καλών συνηθειών και της σωστής συμπεριφοράς.

Στο Sisu περιλαμβάνονται διάφορα βασικά στοιχεία, όπως είναι η δύναμη της θέλησης, η αποφασιστικότητα, η επιμονή

«Ετυμολογικά, το Sisu προέρχεται από μια φινλανδική ρίζα που σημαίνει «εσωτερικό» ή «μέσα». Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μερικές φορές μεταφράζεται ως εσωτερική δύναμη», εξηγεί το This is Finland, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό και μπορεί να γίνει φιλοσοφία ζωής.

Ο ιστότοπος της Sisu Farms αναφέρει ότι στο Sisu περιλαμβάνονται διάφορα βασικά στοιχεία, όπως είναι η δύναμη της θέλησης, η αποφασιστικότητα, η επιμονή και η λογική δράση μπροστά στις αντιξοότητες.

«Το Sisu δεν είναι το στιγμιαίο θάρρος, αλλά η ικανότητα να διατηρείς αυτό το θάρρος. Είναι η ιδιότητα που τους επιτρέπει να πατούν στα πόδια τους, να προχωρούν και να μαθαίνουν κάτι από προηγούμενες αποτυχίες», προσθέτει ο ιστότοπος.

Πρόκειται για κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς της ζωής. Το Sisu, για παράδειγμα, βοηθά τους ανθρώπους να έχουν θάρρος, να παραμένουν ήρεμοι και να επιμένουν όταν υπάρχουν προβλήματα στη δουλειά, να βλέπουν τα λάθη ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη και όχι ως δικαιολογίες για να τα παρατήσουν, ή να αγωνίζονται για να σώσουν μια σχέση που αξίζει τον κόπο.

Ο όρος επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής, των σχέσεων και της εργασίας και ότι μπορούν να τις ξεπεράσουν με επιμονή και αποφασιστικότητα.

Πρόκειται για την αξιοποίηση στο έπακρο της δύναμης της θέλησης, ώστε να αποφεύγεται η εγκατάλειψη ή η υποχώρηση με το πρώτο σημάδι προβλήματος.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News